hits
  • Skrevet: 14.02.2017  //  Kl: 08:32  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 14


Jeg er en jente med sterke meninger. Det har kanskje ikke kommet så godt frem på bloggen enda, men det kommer nok. Jeg har mye på hjertet, og jeg liker best å sette tankene ned på papiret. Mest fordi jeg ikke er så god på å formulere meg muntlig. Jeg hadde i grunnen vært et ypperlige intervju objekt fordi jeg er elendig på å tenke før jeg snakker. De blonde øyeblikkene kommer relativt ofte, og det innebygde filteret mitt er til tider ganske ikke-eksisterende. Det er derfor jeg aldri, ALDRI kunne gjort direktesendt tv for eksempel!

Det er mange ting i samfunnet som fortjener en debatt og at noen gir det en stemme. Det er så mange ting som kunne vært annerledes og bedre hvis vi mennesker bare gikk litt inn i oss selv og startet å oppføre oss. En ting som provoserer meg, og som jeg har sett mye av i det siste, er mennesker som rakker ned på syke mennesker i samfunnet. Som dømmer og kommenterer livene til mennesker med sykdommer. Sykdommer som de som friske ikke har noen forutsetning for å forstå. Hvorfor er det sånn? Når ble det greit at man uttalte seg om andre sine liv på den måten?

Som kronisk syk selv er det klart at jeg blir nysgjerrig når jeg ser folk skrive til andre at de umulige kan være syke fordi de nettopp så de på senteret mens de var ute å handlet klær. Eller at de ikke kan være syke fordi de nettopp har vært i bursdag hos familie, ute å gått en søndagstur eller vasket huset. Er folk seriøse? Mener noen virkelig at man som kronisk syk skal legge seg ned i sengen å bli der for alltid? At hvis man skal kommunisere noe til omverden så er det kun sykdom og elendighet som er akseptabelt fordi man er kronisk syk? Tingen er jo nettopp det; Man er syk, ikke død. Livet må jo leves, selv med begrensinger! Når jeg leser sånne kommentarer så får det meg til å lure på hva folk egentlig sier om meg. Hva de innerst inne mener. Ikke at det betyr noe for meg personlig, jeg har vært syk så lenge at jeg har jobbet meg igjennom de ødeleggende følelsene rundt akkurat det for lenge siden, men jeg er fortsatt nysgjerrig. Folk kan være så stygge! 

I går skrev jeg at jeg var på en nydelig, lang skogstur med hundene i 2,5 time. Det var helt fantastisk og jeg elsket det virkelig!
Ikke et sted skrev jeg eller gav inntrykk av at formen ikke var bra. Ingen som leste innlegget eller fikk snap av meg i løpet av kvelden i går kunne vite hvor dårlig jeg var. En skogstur og 18 toalettbesøk senere så sitter jeg her fremdeles. Våken. Etter enda en natt uten søvn fordi jeg må betale prisen for dagen. Jeg spiste mat, men kroppen min liker ikke mat. Jeg gikk tur, men det setter kroppen min i beredskap. Jeg har vondt, og jeg skriver fordi det er det eneste jeg kan gjøre for å flytte fokuset mitt. Jeg kommer nok til å sovne snart. Snike meg til et par timer med søvn fordi magen har roet seg. Og om noen timer våkner jeg og gjøre det hele om igjen. Hvorfor lurer du kanskje? Fordi dette er livet mitt, og de turene er en av de få tingene jeg har igjen som jeg fortsatt elsker. Som tross alt gir meg mer enn det tar ♥

Jeg tror aldri vi kan minne hverandre nok på at vi ikke må dømme andre. Det lille vi ser av noen i hverdagen, bildene og det vi leser i sosiale medier er bare en liten del av noens liv. Det er ikke hele dem og ikke nødvendigvis i nærheten av sannheten engang. Ikke glem det. Man vet  tross alt aldri hvilke kamper andre kjemper under overflaten!
 

MrJensn

Skrevet: 14.02.2017  //  Kl.10:51
Du har så rett Jenta mi! Ikke alle forstår hvordan det er å være kronisk syk.. skulle ønske at de istede for å "sparke" de som ligger nede, kunne tenkt på hvor heldige de er som har en god helse, fast arbeid, noe å gå til hver dag, bare det å kunne glede seg til helg eller ferie. Glede seg til lønning for de man føler at man har fortjent hver krone. Energi til å treffe familie og venner når man vill. For ikke å snakke om at alle plagene og smertene som kronisk syke har. Man veit ikke hvor heldig man har vært før man syk.

Stine Jensen

Skrevet: 14.02.2017  //  Kl.15:57
<3 <3 <3

Skrevet: 14.02.2017  //  Kl.11:43
Fint innlegg med synspunkter om viktige ting . Man blir ofte dømt av andre .

Stine Jensen

Skrevet: 14.02.2017  //  Kl.15:58
<3

Mamsen

Skrevet: 14.02.2017  //  Kl.13:04
Sterke, tøffe jenta mi! Så komplett og så ærlig og direkte, esker deg jeg! ❤

Stine Jensen

Skrevet: 14.02.2017  //  Kl.15:59
Esker deg også <3

Caroline

Skrevet: 14.02.2017  //  Kl.16:08
Tenker at det er så viktig å få fokus på disse sykdommene som ikke er synlige. Skulle tro man ikke hadde lov til å faktisk leve et fullverdig liv når man er syk. Merker det er litt sånn "Jobber du ikke? Nei, da får du holde deg hjemme" holdning ute blandt folk. Det er som jeg har sagt før, og jeg sier det igjen: Livet handler om mer enn jobb og karriere! Med en kropp som konstant jobber imot deg, så må man da for pokker få nyte de få dagene eller timene man orker ute blandt folk. Mennesker er grunnleggende sosiale vesner, og skal man da ikke få være en del av det sosiale felleskapet fordi kroppen har bestemt seg for å være en dritt? Jeg heier på deg Stine, jeg heier på meg selv.. og jeg heier på alle med usynlige sykdommer som føler på negative holdninger fra friske mennesker. De vet ikke hvor godt de har det. Burde helle bruke tiden sin på å sette pris på det de har, fremfor å rakke ned på andre. Glad i deg❤

Stine Jensen

Skrevet: 14.02.2017  //  Kl.16:49
Jeg heier på deg også fine! Glad i deg busa <3

Kjell

Skrevet: 14.02.2017  //  Kl.17:27
Takk for din åpenhet. Du er så direkte at det er trykkende å lese det. Men jeg også vet hvordan du har det, og det hjelper lite og ønske deg god bedring. Men benytt tiden ute og skriv, da får tankene andre ting å tenke på enn all dritten. Nyt den gode tiden.

Stine Jensen

Skrevet: 14.02.2017  //  Kl.17:47
Tusen takk <3 Glad i deg onkel <3

Airinsa

Skrevet: 15.02.2017  //  Kl.17:56
So true! Jeg ser så opp til deg, du er så bra, Stine! 😊😘❤

Stine Jensen

Skrevet: 15.02.2017  //  Kl.18:04
Så sterke ord snille deg. Jeg vet ikke om jeg fortjener dem, men tusen takk <3

osunniva

Skrevet: 28.02.2017  //  Kl.09:31
Kjenner veldig godt igjen den ja :/ Du skriv veldig veldig godt! Dette er kvardagen med me. Alt har ein pris. Men det er sant som du skriv, ein må velgje å leve litt imellom. Elles går ein på veggen... Så då får ein heller betale prisen ja. :D

Stine Jensen

Skrevet: 28.02.2017  //  Kl.09:31
osunniva: Tusen takk <3
Om megHeisann. Jeg heter Stine Tjernsli Jensen. Jeg er noens datter, søster, kone, nabo og venn. Her på bloggen skriver jeg hovedsakelig om min hverdag på godt og vondt - mine tanker og opplevelser i livet. Du må gjerne følge med meg videre i mitt perfekte uperfekte liv.

+ Følg bloggen
Kategorier


Arkiv


Siste innleggCopyright


Bloggdesign