hits
  • Skrevet: 18.02.2017  //  Kl: 12:46  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 7

Da jeg var tenåring begynte jeg å røyke. Det var ganske vanlig den gangen. Kanskje like vanlig som snus er i dag, om ikke enda mer?
Jeg husker faktisk ikke helt hvor gammel jeg var da jeg begynte å røyke, men jeg mener det var i 8-ende eller 9-ende klasse på ungdomsskolen. Jeg tror jeg røykte noe da jeg møtte Mr. Jensen for første gang i år 2000. Kanskje ikke like mye og regelmessig som i senere tid, men like fullt røyking. Da var jeg 13 år.

17. Januar 2015, altså for 2 år, 1 måned, og 1 dag siden, stumpet ekteparet Jensen røyken for siste gang. Det skjedde faktisk ganske brått og totalt uventet. Jeg mener å huske at det var på en onsdag. Vi hadde prøvd å slutte mange ganger tidligere, men denne gangen gjorde vi en ting annerledes; Vi brukte snus som et hjelpemiddel. Mange vil sikkert si at det er helt idiotisk å bytte ut røyk med snus, og jeg er helt enig og vil ikke anbefale det videre til noen, men for oss fungerte det faktisk! Det ble løsningen frem til den 16. mai i fjor, da vi også sluttet med snusen på en like brå og uforberedt måte. Og det har gått så fint! Når vi byttet ut røyken med snus var tankesettet mitt helt annerledes enn da jeg røykte fordi jeg aldri har likt snus. Jeg har aldri hatt lyst til å snuse. Derfor visste jeg at jeg ville klare å slutte med det mye lettere enn med røyken, og jeg hadde rett. Da vi sluttet å snuse savnet jeg ikke snus et sekund, men jeg ble plutselige røyksyk igjen. Hadde vi sluttet med snusen tidligere enn det vi gjorde så hadde jeg kanskje begynt å røyke igjen, men siden det var gått over et år siden vi stumpet røyken var ikke det et alternativ. Etter så lang tid sitter det jo kun i hodet og jeg er da sterkere mentalt enn som så?! Det tok i alle fall ikke lang tid før jeg sluttet å være røyksyk igjen, og nå når jeg skriver dette synes jeg det er sprøtt at vi noen gang har røykt over hodet. Det at vi snuste glemmer jeg ofte. Det er så fjernt, selv om det ikke er et år siden vi sluttet engang, og jeg føler egentlig ikke at det ble en ordentlig vane for meg på det drøye året vi gjorde det, selv om eksperter sikkert ville vært uenig. Nå kan vi uansett kalle oss nikotin-fri, og jeg er så fornøyd med det.
Det er deilig for helsa, kondisjonen og lommeboken. Hurra!

Røyker eller snuser du?


Begge bildene i innlegget er av meg fra 2009. Vi røykte egentlig aldri inne så jeg ble overrasket da jeg fant dette bildet i arkivet!

Nå gjenstår det bare å knekke gåten på denne brusavhengigheten jeg har pådratt meg i voksen alder. Den vet jeg at jeg er langt i fra den eneste som sliter med der ute! Når jeg var yngre drakk vi nesten aldri brus det jeg kan huske, bare til spesielle anledninger og søndagsmiddager. Jeg håper jeg skal klare å bli sånn igjen en dag. Jeg vil ta tilbake kosen med det! Når jeg finner løsningen en gang i fremtiden skal jeg hviske den videre til dere som sliter, men enn så lenge så tror jeg at jeg skal gå inn på kjøkkenet å finne meg et stort glass med cola. Ja jeg vet det - Jeg er et svakt, svakt menneske! ;)

 

Marte Johannessen

Skrevet: 18.02.2017  //  Kl.13:04
jeg røyker, er ikke lett å slutte nei :(

Stine Jensen

Skrevet: 18.02.2017  //  Kl.13:05
Nei det er vanskelig!

Iselin Renée

Skrevet: 18.02.2017  //  Kl.13:50
Ikke lett å slutte nei

Victoria Larsen

Skrevet: 18.02.2017  //  Kl.14:03
Nei, jeg har aldri gjort det faktisk :)

Stine Jensen

Skrevet: 18.02.2017  //  Kl.14:05
Så bra! :) Det ser heldigvis ut som om at det er blitt mye mindre av det. I alle fall av røyk!

Natalie

Skrevet: 19.02.2017  //  Kl.09:59
Så flink du/dere har vært :D Nei har verken røykt eller snus, men min samboer har gjort begge deler - og til slutt fikk han valgte mellom røyken/snusen og meg, siden han brukte mye penger på det. Så nå har han vært røykfri i 5 år, og snusfri i 4 år :D

Stine Jensen

Skrevet: 19.02.2017  //  Kl.10:25
Tusen takk <3

Så bra at samboeren din klarte det! Det var jo en sjanse å ta fin din del ;)
Om megHeisann. Jeg heter Stine Tjernsli Jensen. Jeg er noens datter, søster, kone, nabo og venn. Her på bloggen skriver jeg hovedsakelig om min hverdag på godt og vondt - mine tanker og opplevelser i livet. Du må gjerne følge med meg videre i mitt perfekte uperfekte liv.

+ Følg bloggen
Kategorier


Arkiv


Siste innleggCopyright


Bloggdesign