hits
www.mrsjensen.blogg.no

Å se noen dø.

 • Publisert: 26.02.2017, 12:02
 • Kategori: Personlig • Døden har alltid fascinert meg.
  Som hjelpepleier og privatperson har jeg sett døden på nært hold mange ganger. Jeg har våket over døende mennesker, holdt dem i hånden når de har tatt sitt siste åndedrag og kjent hjerter slutte å slå. Jeg har sett folk dø på en rolig og udramatisk måte, men også sett mennesker sloss mot dødsangsten. Noen har dødd helt akutt. Overraskende, voldsomt og dramatisk. Det er kanskje den beste måte å dø på, men den absolutt verste for de rundt. Vi mennesker liker gjerne å forberede oss på de tingene vi skal oppleve, selv om det er ting vi egentlig ikke kan forberede oss på. 

  Jeg har flere ganger sagt at jeg liker døden. Det er det mange som reagerer på! For veldig mange er døden bare skummel, vond og grusom. Jeg synes den er sterk og fredfull. Det å stelle mennesker etter at de er dø er nært og spesielt, og det føles godt å kunne gjøre en kropp klar til dens siste hvilested. Vite at det blir gjort på en verdig og respektfull måte. Føle roen i rommet. Når døden har kommet, viskes tiden ut og ingen ting er stressende lenger. Det er egentlig ganske vakkert!

  Vi skal alle dø en gang. Det er naturlig. Min erfaring og kunnskap om døden gjør at jeg ikke er redd for å dø, men jeg har heller ikke lyst til å dø. Ikke helt enda. Livet er så fint at jeg gjerne lever det i mange tiår til, men den dagen jeg dør er det helt greit. Jeg skal prøve å leve hver dag til det fulle, nyte øyeblikkene på veien, og ta det som måtte komme. Døden er tross alt livets gang, og helt ufarlig. Den er like naturlig som det å bli født. Det tror jeg det er mange som glemmer når de gir seg hen til frykten. Vi skal alle dø en gang!

  Hva er din opplevelse av døden? Frykter du den?

  Til vi skrives igjen,
  Stine ♥

   

  7 kommentarer

  DAGSVERMER.NO

  26.02.2017 kl.12:53

  Det kommer helt an på hvordan den kommer, tenker jeg. Jeg har alltid sagt noe av det samme som du skriver her, at jeg synes døden er noe fint, noe vi ikke skal frykte. Det er da vi får ro, etter et levd liv.

  MEN, da er det snakk om det å sovne inn... Jeg visste ikke hvor redd jeg er for å dø, før jeg havnet i en bilulykke i starten av året. Da bilen suste sidelengs mot skrenten på flere meter og med store trær og jeg innså at "nå kan det faktisk hende at jeg dør.". DA innså jeg hvor mye jeg har lyst til å leve... Nei, jeg er ikke redd for døden, jeg er bare redd for at den skal komme for tidlig.

  Fint innlegg du har skrevet. Og jeg er helt enig med deg, når det gjelder den døden som kommer til riktig tid. Jeg har også sett et par mennesker sovne inn, når det har vært deres tid. Og det har vært fredfullt og fint. Som om de endelig har fått ro.

  Ønsker deg en fin søndag :)

  Stine Jensen

  26.02.2017 kl.13:07

  DAGSVERMER.NO: Tusen takk for din mening og en kjempe fin kommentar <3 Jeg er så glad for at du overlevde! Jeg tror skjønner hva du mener, og jeg kan godt forstå at du frykter å dø for tidlig. Som jeg skriver så vil jo ikke jeg det heller, selv om jeg ikke er redd for det. Men det kan jo tenkes jeg også hadde blitt det hvis jeg hadde delt opplevelse med deg. Det vet man jo ikke...

  Håper du får en kjempe fin kveld <3

  Hanne

  26.02.2017 kl.14:02

  Hei, Stine!

  Fint skrevet, og jeg er helt enig med deg. Jeg har kreft, er 54 år gammel og medisinene tar fra meg all livskvalitet. Skal møte onkologen (kreftlegen) min til uken, og ber da om at alle medisiner droppes for jeg vil heller ha et godt liv som kanskje blir noe kortere enn et lengre liv som synes meningsløst da mesteparten av tiden går med til å være slapp, kvalm og sengeliggende. Mann og barn ser poenget mitt, og som deg er jeg heldig; jeg er ikke redd for å dø,og ønsker ikke å leve for enhver pris!

  God klem fra meg :-)

  Stine Jensen

  26.02.2017 kl.14:22

  Så utrolig sterk du er som deler situasjonen din og tankene dine med meg Hanne <3
  Jeg sender deg og familien din masse gode tanker, og håper at du får mange gode dager og øyeblikk sammen med de du er glad i <3

  Katrine

  26.02.2017 kl.17:01

  Jeg hater ordet døden . Det å se andre har dt vondt , andre mister sine kjære og nære gjør meg altfor vondt . Sikkert fordi jeg er ekstrem følsom av meg . Gråter andre så gråter jeg også . Kan ikke noe for det .

  MrJensn

  26.02.2017 kl.23:49

  Hei Hanne.

  Kjempe sterkt å lese om situasjonen du er i! Du er utrolig sterk som skiver her! Jeg håper den tiden du har igjenn blir en fin tid for deg og dine nermeste! Jeg håper at dine nermeste er med deg hele veien. <3

  Thea Jolina Olsen

  27.02.2017 kl.15:30

  Du er sterk! <3

  Skriv en ny kommentar