• Skrevet: 11.03.2017  //  Kl: 15:44  //  Kategori: Samfunn  //  Kommentarer: 3
 
Da jeg leste kronikken til Gisle August Gjevestad Agledahl for noen dager siden sank hjertet i brystet mitt. Det er så utrolig trist at vi ikke er kommet lenger i dagens samfunn! Kronikken forteller oss at "Jævla homo" er et av de mest brukte skjellsordet i norske skolegårder. Dette gir oss en tydelig indikasjon på at vi fortsatt har en veldig lang vei å gå. For hvor kommer disse holdningene hos barna fra? Hvem gir dem disse fordommene? Og hvordan kan vi sørge for at dette endrer seg i fremtiden? 


I videoen forteller Giske at hele 40 % av alle menn er negative til at to menn leier hender på gaten. Hvis man da legger til alle kvinner som sitter med samme oppfatning er jeg helt sikker på at det er nettopp dette som former barna i skolegården. Vi sprer våre synspunkter, våre frykter, vår uvitenhet og våre fordommer til nye generasjoner, og sørger dermed for at det fortsatt kan være ganske forbanna tøft å være åpent homofil i 2017. Gisle beskriver sin opplevelse av dette på en sterk og konkret måte i kronikken sin og jeg personlig kjenner jeg blir stolt av han. Ekstremt stolt av et menneske jeg aldri har hørt om eller møtt før fordi jeg mener at det han gjør nå er ekstremt viktig. At det er nettopp dette som er veien å gå! Skal vi kunne fjerne fordommene og gjøre andre legninger like naturlig for folk som det de synes heterofili er så mener jeg at vi trenger åpenhet. Ekstrem åpenhet. Vi trenger at folk tørr å være seg selv og vise det til verden. At kjærestepar leier hender, kysse, og klemmer i det offentlige rom uavhengig av kjønnet på partneren sin. At det blir like vanlig å se to menn eller to kvinner sammen som det er å se en mann og en kvinne. Jeg er helt overbevist om at jo mer vi ser av noe, jo mer naturlig vil det bli for oss. Samfunnet er allerede kommet langt fra der det startet for mange år siden, men det er fremdeles en lang vei å gå! Jeg håper at vi en gang i fremtiden ikke trenger å definere oss selv eller andre. At vi ikke trenger plassere oss selv i en bås. Jeg vil ikke ha en identitetsmarkør som heterofil, bifil eller homofil. Jeg vil bare være meg. Et menneske som mener at man forelsker seg i personer, ikke i kjønnsorgan. At man kan tiltrekkes ulike ting og at det er helt greit. For det er jo bare kjærlighet, og kjærlighet er vakkert! 


Jeg ble oppriktig glad da jeg gikk inn på telefonen min i morges og så at emojiene til android telefonen min er blitt oppdatert som vist på bildet ovenfor. Dette virker kanskje som en bagatell for mange eller totalt unødvendig, men jeg har lenge håpet at det vil komme emojier som likestiller kjærestepar. Det er et lite skritt i riktig retning for igjen så mener jeg at jo mer vi ser noe, jo mer naturlig blir det for oss. Og endelig kom de! Jeg vet ikke om du mener det samme som meg, men jeg heier i alle fall på kjærligheten ♥

Til vi skrives igjen, 
Stine ♥
 

Victoria Larsen

Skrevet: 11.03.2017  //  Kl.15:54
Så flott!!

arietta_95@hotmail.com

Skrevet: 12.03.2017  //  Kl.01:34
hei :D Lurte litt på om du kunne hjulpet litt med bloggen, er jo helt ny også trenger hjelp å legge inn forside bilder og komme litt i gang :) Bare ta kontkt med meg.

Stine Jensen

Skrevet: 12.03.2017  //  Kl.02:31
Dessverre, men lykke til <3
Om megHeisann. Jeg heter Stine Tjernsli Jensen. Jeg er noens datter, søster, kone, nabo og venn. Her på bloggen skriver jeg hovedsakelig om min hverdag på godt og vondt - mine tanker og opplevelser i livet. Du må gjerne følge med meg videre i mitt perfekte uperfekte liv.

+ Følg bloggen


ReklameKategorier


Arkiv


Siste innlegg


Lenker


Copyright


Bloggdesign

hits