hits
  • Skrevet: 02.04.2017  //  Kl: 11:00  //  Kategori: Samfunn  //  Kommentarer: 10


Media deler med jevne mellomrom historier om mennesker som er blitt sviktet på det groveste av systemet i landet vårt. Et eksempel er historien som inspirerte til innlegget jeg skrev her. Det kan være historier fra mobbeofre, mennesker med sykdommer eller beboere på sykehjem. Felles for mange av dem er at de er blitt kastet rundt som en ball, forsømt og oversett av alle. Ingen har tatt ansvar for de, sørget for oppfølging og endring. 

Men så skjer det noe. De eller noen de kjenner bestemmer seg for å rope høyt. De deler historien sin, skaper debatt og setter fokus på saken sin. De skaper et engasjement som plutselig forandrer alt. For der de tidligere har måtte stå årevis på venteliste for sykehjemsplass eller en livsviktig operasjon blir det plutselig ledig over natten. De går fra å vente å bli oversett, til å få hjelp umiddelbart. Og det bare fordi de går ut offentlig! De velger å rope høyest og gjør det dermed ubehagelig for de personene i systemet som har sviktet dem. For hvem liker vel at det blir vist for hele verden at man har sviktet? At ting ikke fungerer som det skal og at man har valgt og ikke gjøre noe med det? Så det offentlige slukker brannen. Oppdriver akkurat det personen trenger for å bli fornøyd slik at saken roer seg. Det er jo bra at personene i sakene får umiddelbar hjelp, missforstå meg rett, men hva med alle som ikke roper høyt da? Hva med de som er alene, sårbare og hjelpeløse? Hva med alle de som hver dag ikke får det de har krav på og blir behandlet elendig fordi de ikke har noen som står opp for dem når hele systemet svikter? Hvordan skal vi kunne få sørget for at disse menneskene får den hjelpen de har krav på og behøver?

Dessverre er disse historiene vi hører om i media bare toppen av isfjellet. Jeg tar meg selv i å undres over når det ble sånn at det er mengden likes på facebook som avgjør hvor fort man får hjelp her i landet? Jeg hører nemlig de stumme ropene til alle som ikke har sterke nok stemmer, og jeg kjenner at hjertet mitt blør ♥

Til vi skrives igjen,
Stine ♥ 

Mamsen

Skrevet: 02.04.2017  //  Kl.11:43
viktige spørsmål og kloke tanker. Husk at det er valg til høsten folkens, bruk stemmeretten fornuftig!

suttung

Skrevet: 02.04.2017  //  Kl.13:02
Det er de uten stemme jeg tenker på i bloggen. Jeg vil ikke at om noen år skal noen si " hva var det hun het som fikk alzheimer så tidlig "

Så har vi med dette fått ting til å skje i lokalmiljøet. Det var verdt det, men jeg tror man skal tenke seg godt om før man blir så offentlige som vi har blitt. Nettavisen, sol, glåmdalen og snart se og hør kan fort bli en belastning. Man skal ha god rygg og tåle mye pepper.

Fint innlegg du hadde

Stine Jensen

Skrevet: 02.04.2017  //  Kl.14:05
Ja det er veldig sant! Men det er så viktig at noen som er reflekterte, konstruktive og vet hvordan det er tørr å stikke hode frem. Du og kona di gjør en viktig jobb!!

Nora Piscopo

Skrevet: 02.04.2017  //  Kl.15:16
Veldig fint innlegg! <3

Stine Jensen

Skrevet: 02.04.2017  //  Kl.15:49
Tusen takk :) Ha en fin søndag!

Livet Til Josefine

Skrevet: 02.04.2017  //  Kl.18:48
nydelig bilde!

Stine Jensen

Skrevet: 02.04.2017  //  Kl.18:57
Tusen takk ;)

EtVennligPuff

Skrevet: 02.04.2017  //  Kl.22:31
Ja, dette kan man jo stille spørsmålstegn ved! Hvor høy må man egentlig rope for å få hjelp!? Skal det være nødvendig? Bør ikke hjelpen komme, nettopp fordi man trenger hjelp!?

Godt og viktig innlegg! <3

ingrid

Skrevet: 03.04.2017  //  Kl.06:40
Veldig godt skrevet! Jeg tror absolutt at dette er en reell problemstilling! Men hva kan vi egentlig gjøre for å stoppe denne utviklingen??

Stine Jensen

Skrevet: 03.04.2017  //  Kl.12:43
Nei det var det da. Jeg har ikke løsningen dessverre, men jeg tror det er viktig å prate om det å prøve å sette fokus på det.
Om megHeisann. Jeg heter Stine Tjernsli Jensen. Jeg er noens datter, søster, kone, nabo og venn. Her på bloggen skriver jeg hovedsakelig om min hverdag på godt og vondt - mine tanker og opplevelser i livet. Du må gjerne følge med meg videre i mitt perfekte uperfekte liv.

+ Følg bloggen
Kategorier


Arkiv


Siste innleggCopyright


Bloggdesign