hits
  • Skrevet: 27.04.2017  //  Kl: 11:18  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 8


Så lenge jeg kan huske har jeg elsket å lese bøker. Jeg har lest mye helt siden jeg var liten, og det tror jeg at jeg kan takke mamma for. Vi hadde alltid masse bøker i hus da jeg vokste opp, og det å lese ble en naturlig del av livet. Mamma leste masse og det smittet nok over på meg. Det å sette seg under pleddet, bla opp i en god bok og forsvinne inn i en annen verden er så befriende, avslappende og givende. Man koble ut på en helt egen måte og fokuserer kun på det som står i boken. Det er en så god følelse! Derfor blir jeg litt lei meg når jeg ser at folk kaller det å lytte til lydbok for å ha "lest en bok". Det stemmer jo ikke! Man har lyttet til en bok ja, og fått med seg handlingen, men man har ikke lest den, brukt hjernen og koblet ut på samme måte. Jeg har også inntrykk av at lydbøker er noe mange presser inn samtidig som de gjør ærender, ordner og styrer. Det gjør det dobbelt så trist etter min mening. Jeg håper ikke fysiske bøker og lese-kosen blir helt borte i fremtiden!Den siste tiden har jeg lest veldig lite, men det blir ofte sånn i perioder. Når man er sliten, lite fokusert og lei er det vanskelig å få det til. Man klarer ikke fokusere på innholdet. Men så kommer det andre perioder igjen hvor man kanskje leser flere bøker i uken. Det er ihvertfall sånn for meg. I skrivende stund gleder jeg meg til å begynne på den nyeste boken til Jo Nesbø, "Tørst", men den må vente til etter helgen. Jeg skal nemlig på jentetur! (Mer om det kommer senere.) Jeg gleder meg uansett til Mr.Jensen og jeg kan begynne på boken når jeg er hjemme igjen. Vi leser nemlig sammen. Siden Mr.Jensen har dysleksi blir han veldig lett sliten når han leser, så derfor leser jeg som oftest høyt for han mens han ligger i fange mitt og lytter. Det går mest i krim og spennings bøker. De to mannlige favorittforfatterne til oss begge to er nok Jo Nesbø og Dan Brown. Jeg prøver å få Mr.Jensen med på å lese en bok eller ti med husmorporno også, men han nekter! Det er rart det der ;)

Hvilke mannlig(e) forfatter(e) er din favoritt? Har du noen gode bøker å anbefale?

Til vi skrives igjen, 
Stine ♥

TINANNA

Skrevet: 27.04.2017  //  Kl.11:28
Har egentlig ingen favoritt forfattere, men en favorittbok er en som heter Arven! Kjempe fin :D

Stine Jensen

Skrevet: 27.04.2017  //  Kl.11:34
Den har jeg ikke lest så den må jeg sjekke ut. Takk for tips :)

Unni

Skrevet: 27.04.2017  //  Kl.12:10
Jeg er helt enig med deg at det er best å lese selv. Jeg og mannen min leser mye. Jo nesbø har vi også lest:) men jeg har barn med dysleksi og sånne ting som gjør at de må høre på lydbøker. Det er kanskje ikke det samme, men sånn er det bare. Den eldste datteren min leste ingenting i barndom, ungdomstid. Men nå leser hun veldig mye. Jeg er veldig glad for det. Det blir kanskje sånn med de andre barna mine også. Vi får vente og se.

Stine Jensen

Skrevet: 27.04.2017  //  Kl.12:21
Ja lydbøker er et supert hjelpemiddel for de som trenger det. Hvis det virker som jeg er negativ mot all bruk av lydbøker så var det ikke det jeg mente i innlegget altså ;) Som jeg skriver så har mannen min også dysleksi så han lytter mest mens jeg leser. Det er helt topp og er måte for han å få med seg innholdet i bøker også :)

Victoria Larsen

Skrevet: 27.04.2017  //  Kl.12:22
Mange fine tips :)

Malin H

Skrevet: 27.04.2017  //  Kl.13:52
Noe av det mest avslappende som finnes er jo å sette seg ned med en bok, det er bare så herlig!

Gina Elena

Skrevet: 27.04.2017  //  Kl.20:30
Så utrolig koselig :-) Skulle virkelig ønske at jeg kunne bare settet meg ned å lest en bok, men det er noe jeg ikke klarer. Irriterende! For det virker jo bare så herlig :)

ingrid

Skrevet: 28.04.2017  //  Kl.07:27
Jeg liker også bet å lese i papirbøker :)

Men er veldig greit med lydbok når det gjelder fagbøker man vil få lest, men ikke har tid til. Så jeg har brukt litt det også i det siste. Men er ingenting som slår det å synke ned i sofaen med Harry Potter og hele uka foran meg... Gleder meg litt til sommerferie nå kjenner jeg :P
Om megHeisann. Jeg heter Stine Tjernsli Jensen. Jeg er noens datter, søster, kone, nabo og venn. Her på bloggen skriver jeg hovedsakelig om min hverdag på godt og vondt - mine tanker og opplevelser i livet. Du må gjerne følge med meg videre i mitt perfekte uperfekte liv.

+ Følg bloggen
Kategorier


Arkiv


Siste innleggCopyright


Bloggdesign