hits
  • Skrevet: 08.05.2017  //  Kl: 15:33  //  Kategori: Hermine  //  Kommentarer: 10


De som kjenner meg vet at jeg er lidenskapelig opptatt av dyr generelt, og hunden vår spesielt. Jeg er opptatt av at Hermine skal få det beste hundelivet som mulig og for at hun skal kunne få det må hun få lov til å utfolde seg både fysisk og psykisk. Jeg er derfor ikke bare fokusert på å gi henne de turene, hvile og det sosiale som hun trenger, men også mentaltrening. Jeg tror at en hund som får lov til å jobbe på en positiv forsterket måte er en lykkeligere hund, og jeg ser effekten det har hatt på vårt samhold, Hermines selvtillit og hennes personlighet. Når jeg snakker om mentaltrening for hund tenker jeg på all trening som utfordrer hunden mentalt. Det er mye å velge mellom, blant annet lydighet, agility (hinderløype for hund) og blodspor (følge spor), men vi jobber mest med triks, søk (finne godbiter ute i naturen ect) og ulike aktiviseringsleker der hunden må tenke for å få belønningen. I dag tenkte jeg å vise dere hvordan dere enkelt og nesten helt gratis, kan lage en aktiviseringsleke av ting de fleste mest sannsynlig har liggende i hjemme. Nederst i innlegget vil det også ligge en video av Hermine som jobber med å løse oppgaven, og på min instagram HER kan dere se en video av Hermine da jeg introduserte henne for denne leken for første gang. I den videoen ber hun meg helt tydelig om hjelp fordi hun var litt usikker på dette nye tullet jeg hadde funnet på. Det er ikke ofte hun prater til meg på den måten, så det var gøy å få fange det på film! :)

Du trenger: 

♦ 4-5 tomme doruller/tørkeruller.

♦ Teip.

♦ Hyssing.
 
♦ Saks.


Fremgangsmåte: 

Brett den ene enden på dorullen og teip den godt. Bruk saksen til å stikke hull gjennom dorullen på motsatt ende, slik at man kan tre hyssingen gjennom. Se bilder nedenfor. Dorullene skal henge i hyssingen med den tette siden ned. Heng dorullene på midten av hyssingen, klipp av ønsket lengde hyssing, og fest hyssingen mellom to steder. Jeg har brukt to bordbein denne gangen. Ha godbiter opp i dorullene, og la hunden jobbe for å få de ut. 

Tips - For økt vanskelighetsgrad kan man:
1. Tette igjen deler av toppen så det blir mindre hull for godbitene å komme ut av.
2. Bruke en blandig av doruller og tørkeruller på hyssingen.
3. Knyte knuter i mellom hver rull slik at de blir hengende med god avstand seg i mellom og dermed må jobbes med en og en.

 


Følg meg gjerne på instagram HER eller på snapschat der brukernavnet mitt er mrsjensen. 


Til vi skrives igjen,
Stine ♥

EtVennligPuff

Skrevet: 08.05.2017  //  Kl.17:20
Tihi.. ;-) Ja, den var fin. Vi har kjøpt flere slike leker man kan putte godbiter i, slik at hunden må jobbe og tenke for å få de ut. Veldig gøy og lærerikt! ;-) Trening er så absolutt viktig.

Jeg tror nok min hund heller hadde kommet på å spise opp dorullene.. :-p Men veldig flott tips! :-D

Stine Jensen

Skrevet: 08.05.2017  //  Kl.20:35
Haha, nei denne formen for aktiviseringslek passer nok ikke for dorullspisende hunder nei :-p

Vi har også en haug med slike aktiviseringsleker, både brett, baller og andre. Hermine elsker dem :)

ingrid

Skrevet: 08.05.2017  //  Kl.17:23
Dette var kjekt! :) Kul DIY!

Stine Jensen

Skrevet: 08.05.2017  //  Kl.20:35
Tusen takk ;)

Mamsen

Skrevet: 08.05.2017  //  Kl.17:54
Smelt ❤️ Så søøt på Instagram - hjelp meg da mammaaaa 😍

Stine Jensen

Skrevet: 08.05.2017  //  Kl.20:36
Ja ikke sant <3 Jeg smeltet helt <3

Kristina

Skrevet: 08.05.2017  //  Kl.18:00
Så stilig, og enkelt :) Tenker hun syntes dette var stas :)

Stine Jensen

Skrevet: 08.05.2017  //  Kl.20:39
Ja hun elsker å bruke hode :) Har kjøpt mye forskjellige aktiviseringsleker til henne opp igjennom, men det koster jo en del, så derfor tenkte jeg å vise at man ikke nødvendigvis trenger å ha så mye penger for å for å gi hunden mental trening :) Og variasjon er gull!

Kristina

Skrevet: 09.05.2017  //  Kl.20:54
De fleste hunder liker å bruke hodet litt, og det er jo så viktig! Det blir fort kjempe dyrt ja, så det er veldig fint at det er mye en kan lage selv :)

TINANNA

Skrevet: 10.05.2017  //  Kl.08:13
Å, så smart :D Og herregud, så søt!!
Om megHeisann. Jeg heter Stine Tjernsli Jensen. Jeg er noens datter, søster, kone, nabo og venn. Her på bloggen skriver jeg hovedsakelig om min hverdag på godt og vondt - mine tanker og opplevelser i livet. Du må gjerne følge med meg videre i mitt perfekte uperfekte liv.

+ Følg bloggen
Kategorier


Arkiv


Siste innleggCopyright


Bloggdesign