• Skrevet: 22.10.2017  //  Kl: 11:06  //  Kategori: Blogg  //  Kommentarer: 0


Jeg har ikke fått den tiden til å skrive som jeg så gjerne skulle ønske, det siste halvåret. Oppussingen hjemme stjeler for mye tid og energi! Når man har en liten bolig som rives ned til stenderverket sier det seg selv at det blir kaos. Spesielt når man skal bo midt oppi det. Nå er vi ihvertfall kommet til det stadiet hvor alt grunnarbeidet er gjort, og ting begynner å komme opp igjen. Det er nå det begynner å bli gøy fordi nå ser man tydelig forskjell fra dag til dag. Grunnarbeidet er jo kjempe viktig, men all jobben med det er ikke så synlig. Hvem ser egentlig at man har lektet ut alle veggene for å gjøre plass til mer isolasjon? Eller at man har brukt timesvis på kubbing for å ha spikerslag senere? Eller all jobben det innebærer å bytte alle vinduer og utvendig kledning? Eller at gulvet er rettet opp?

I disse dager er det bare soverommet vårt som er noenlunde ferdig, men badet vårt er på full fart opp igjen. Det blir så bra! Jeg gruet meg enorm til badet skulle rives fordi det betyr jo at vi står uten varmt vann, vaskemaskin, dusj og toalett. Vi har jo også revet resten av huset, inkl kjøkkenet, så alt vannet vi har nå er i utekranen. Vi må koke vaskevann å gå på do på en god, gammeldags porta potti. De yngste av dere vet sikkert ikke hva det er engang! Haha! Heldigvis har vi fantastiske mennesker rundt oss som åpner hjemmene sine, og det har virkelig gått over all forventning. Folk stiller opp på så mange måter, tilbyr oss hjelp, støtter og backer oss. Den siste tiden har vært så enormt krevende, og jeg vet ikke hvordan vi skulle klart oss uten dem! Vi får låne dusj, vaskemaskin, og komfyr. Folk stiller opp med snekring, kjøring og henting. Vi får mat, husly og mental støtte. Folk kommer med råd, låner oss oppbevaringsplass og passer hunden vår. Listen er lang, og jeg vet ikke hvordan jeg skal kunne takke nok! Som man sier; It takes a village, og vår er virkelig den aller, aller beste ♥

Til vi skrives igjen, 
Stine ♥
 

  • Skrevet: 24.06.2017  //  Kl: 13:46  //  Kategori: Blogg  //  Kommentarer: 13

De siste årene har Mr. Jensen og jeg vært mye frem og tilbake i forhold til hva vi ønsker å gjøre med bolig. Skal vi bli å pusse opp eller flytte? Planen har vel egentlig hele tiden vært av vi skulle flytte til noe større ved en eller annen anledning, men så kom livet i veien med alle sine kromspring, og vi har dermed besluttet oss for å bli her vi er nå. Dette var aldri drømmehuset fordi det bare er 55 kvm og en del av en tomannsbolig, men samtidig så er boligen praktisk inndelt og har en fantastisk beliggenhet med utsikt ut over Drammensfjorden. Det gir den potensiale. Den inneholder dessuten to soverom og gir oss plass til alt vi trenger siden det bare er oss to. Ønske vi har hatt om noe større er egentlig ikke av nødvendighet, men mest fordi vi gjerne skulle hatt litt mer luft rundt oss. Vi mennesker er dessverre skap sånn at vi aldri blir fornøyd, uansett hvordan vi har det. Mye vil ha mer, er det ikke det man sier? ;)

Det siste halvåret har vi ihvertfall vært mye frem og tilbake rundt hva vi nå skal gjøre, før vi bestemte oss for at vi blir her og starter med oppussingen. Det føles så godt å endelig være sikker på hvor vi skal være i fremtiden! Vi skal pusse opp alt sammen, og det kommer til å ta noen år, men jeg tror vi kommer til å få det veldig fint til slutt. I første omgang nå skal vi bytte alle vinduer, alle innvendig dører, innvendig gulv, tak, vegger, hele det elektriske anlegget og kjøkkenet. Vi skal også flytte en bærende stolpe så vi får en bjelke i taket i stedet. Det blir rette flater, rolige naturfarger og fokus på finishen i arbeidet. Badet kommer også til å få et løft med ny do og  baderomsinnredning i første omgang. På sikt, skal også terrassen byttes ut, innkjørselen bearbeides og hagen formes. Men akkurat det må nok vente noen år! 

Arbeidet rundt planleggingen av oppussingen er allerede godt i gang. Det er så utrolig mange avgjørelser som må tas! Vi har i første omgang hatt fokus på å finne både et elektriker firma og et firma som kan ta seg av bærebjelken, som vi er trygge på og komfortable med. Der tror jeg endelig vi er i mål! Å bytte hele det elektriske anlegget i et hus er en stor utgiftspost, men samtidig noe som har enorm betydning både for brannsikkerheten og finishen. Jeg håper og tror at det vil være verdt det. Det resterende arbeidet får vi ta litt etter litt, og jeg gleder meg til å sette i gang. Jeg er forberedt på blod, svette og tårer, men vet også at Mr. Jensen og jeg er et godt team på dette området så det kommer til å bli bra til slutt. Vi får ta en dag av gangen, holde tungen rett i munnen og bruke den tiden det tar. Vi skal tross alt leve og fungere midt oppi alt også. Det handler om å forelske seg i prosessen, ikke bare hige etter resultatet. Ønsk oss gjerne lykke til - Jeg tror kanskje vi kan trenge det! 

Til vi skrives igjen, 
Stine ♥


 

  • Skrevet: 21.06.2017  //  Kl: 11:00  //  Kategori: Blogg  //  Kommentarer: 5


  
Lillesøss og Henrik // Lille bøllefrø //  Lillesøss og mamma


De av dere som har fulgt bloggen min siden start, husker kanskje at jeg skrev dette innlegget i april om at jeg skal bli tante igjen? Lille babies kommer ikke før i oktober en gang, men vi har siden innlegget ble skrevet, fått vite at det er ei lita jente som gjemmer seg i magehuset til lillesøss. Det er så stas! ♥ Det hadde vært like stas om det hadde vært en gutt der inne altså, det er ingen tvil om det, men som jente selv er det alltid gøy med flere jenter. Er ikke vi det sterkeste kjønn kanskje? ;) 

Det virker nesten som at jentebabyer er skikkelig i vinden om dagen for lillesøss er langt i fra den eneste som venter jente. Min kusine fikk nettopp en nydelig liten tulle og flere andre jeg kjenner har en liten jentebaby på vei. Antrekket på bildet gav jeg nylig til ei barndomsvenninne som venter jente i August. Man kunne faktisk shoppet seg i hjel på klær til babyer. Det er så mye fint, spesielt til jenter! Siden jeg ikke har egne barn er min erfaring på området sikkert begrenset, men jeg elsker klærne fra newbie og lillelam. De har så utrolig mye søtt! Sånn sett er det jo supert at så mange venter baby om dagen, for da kan man handle litt til både den ene og andre ♥ 

Hvor liker du å handle babyklær? Har du noen favoritt merker?


Til vi skrives igjen, 
Stine ♥Om megHeisann. Jeg heter Stine Tjernsli Jensen. Jeg er noens datter, søster, kone, nabo og venn. Her på bloggen skriver jeg hovedsakelig om min hverdag på godt og vondt - mine tanker og opplevelser i livet. Du må gjerne følge med meg videre i mitt perfekte uperfekte liv.

+ Følg bloggen


ReklameKategorier


Arkiv


Siste innlegg


Lenker


Copyright


Bloggdesign

hits