hits

Verdens beste pizza!

  • Publisert: 23.03.2018, 11:14
  • Kategori: Enkle og gode oppskrifter


  • For noen uker siden hadde Mr. Jensen en guttekveld hvor de laget hjemmelaget pizza. Eller hjemmelaget og hjemmelaget, la oss heller kalle den hjemmemontert. Da jeg kom hjem fikk jeg smake p denne herligheten, og det er virkelig den beste pizzaen jeg noen gang har smakt! Derfor tenkte jeg dele oppskriften med dere. Eller monteringsanvisningen om dere vil. Kanskje dere vil bytte ut fredagstacoen med denne eller lage den til lrdagskosen? 





    Ingredienser: 

    ♦ 
    1 Pizzabunn. Vi brukte den ferske XXL bunnen til Eldorado.

    ♦ 1/2 boks med Peppes pizzasaus orginal. 

    ♦ 1 pakke med Chorizo plse. 

    ♦ 2 Mozzarella ost. 

    ♦ 1/2 pakke Serranoskinke. 

    ♦ Fersk Basilikum. 

    ♦ Ruccola salat. 









    Fremgangsmte:

    ♦ Sett p stekeovnen etter anvisningen p pizzabunnen. La bunnen hvile i romtemperatur hvis dette er anbefalt for den typen bunn som du har valgt. Rull s ut bunnen p et stekebrett. 

    ♦ Fordel pizzasaus p hele bunnen, og riv opp noen basilikumblader som du sprer utover i sausen. Legg p Chorizoplse, og fordel mozzarella ost utover pizzaen. Vi delte den i biter med hendene.  

    ♦ Stek pizzaen etter anvisningen p pizzabunnen eller til osten er smeltet og bunnen ser ferdig ut. For oss tok den 12 minutter med varmluft p 200 grader. 

    ♦ Ta ut pizzaen, del den i biter og spre s serranoskinken utover med en gang. Jo fortere du fr p skinken, jo bedre fordi den mykner og blir varm av varmen fra pizzaen. 

    ♦ Topp pizzaen med litt fersk basilikum og ruccola salat. Spis og nyt! 





    Vil du flge bloggen og meg videre?
    P facebook: 
    Trykk her. 
    P Instagram: Trykk her. 
    P Snapchat: mrsjens1

  • Publisert: 23.03.2018, 11:14
  • Kategori: Enkle og gode oppskrifter
  • 6 kommentarer
  • Sndagskos med ingredienser fra skapet.

  • Publisert: 25.02.2018, 11:32
  • Kategori: Enkle og gode oppskrifter





  • Her en morgen vispet jeg opp noen lapper til frokost, til Mr. Jensen sin store glede. De falt virkelig i smak! De egner seg nok mer til sndagskosen enn til frokost, men det er jo lov kose seg en gang i blant. For en sunnere variant kan man alltids bytte ut melet med noe grovere, og erstatte sukkeret med sukrin. Disse inneholder ogs bare ingredienser som, i hvert fall vi, alltid har i hus. Jeg vil tro de fleste som lager mat regelmessig har disse produktene stende. Kanskje du vil overraske de du bor sammen med til kvelds i dag? Eller bare kose deg litt ekstra selv? 





    Til 2-3 personer trenger du:

    ♦  50 gram smr
     
    ♦ 2,5 dl melk. 

    ♦ 2 egg. 

    ♦3 dl hvetemel.

    ♦ 1/2 ts salt. 

    ♦ 2 ts bakepulver.

    ♦ 1 ss sukker.

    ♦ 1 ss vaniljesukker eller annen smakstilsetning. 



    Fremgangsmte: 

    1. Smelt smret i en kjele og tilsett melken. Visp inn eggene. 

    2. Bland alle de trre ingrediensene i en bolle og tilsett melkeblandingen. Rr godt.

    3. Sett blandingen i kjleskapet og la den svelle i 20-30 minutter. 

    4. Stek lappene med litt smr i en stekepanne p medium varme. Jeg bruker ca 2 ss rre pr lappe, og man fr plass til 3 lapper i pannen om gangen. 

    5. Nyt med kesam og ntter, litt deilig syltety eller kanskje litt brunost.






  • Publisert: 25.02.2018, 11:32
  • Kategori: Enkle og gode oppskrifter
  • 3 kommentarer
  • Perfekt mandagsmiddag!

  • Publisert: 15.01.2018, 10:30
  • Kategori: Enkle og gode oppskrifter


  • Jeg har sagt det fr og jeg sier det igjen: Er det noe jeg ikke er glad i s er det lage mat. Nr jeg i tillegg er sliten fles det alltid som helt krise skulle bruke energi p kjkkenet! Det resulterer alt for ofte i at jeg dropper spise. Ikke s lurt kanskje, s derfor er jeg hele tiden p jakt etter sunne og gode oppskrifter som kan fungere greit de dagene jeg er skikkelig i kjelleren. Her kommer et tips til dere som trenger noe rask og sunt en dag, men som ikke gidder bruke mye tid p kjkkenet.


    En pose ferdig wok grnnsaker. Du finner det i frysedisken, og vi valgte en klassisk wok som innholdt 500 gram.

    400 gram kjtt. Man kan bruke svin, biff eller kylling. Vi brukte svin denne gangen.

    En pose ferdig woksaus eller hjemmelaget smakstilsetning. Vi lagde en form for woksaus selv ved blande litt stersaus, soyasaus, sweet chilli saus og pepper. stersausen er ganske salt, s derfor brukte vi ikke ekstra salt.


    Fremgangsmte:

    1. Krydre kjttet med salt og pepper, og stek det p sterk varme. Legg det til side nr det er ferdig. 

    2. Stek grnnsakene i litt olje p hy varme til de han den konsistensen du nsker. 

    3. Ha kjttet tilbake i pannen sammen med grnnsakene, og tilsett woksausen.(Lager du woksaus selv er det lurt gjre den klar p forhnd)

    4. Nyt! 

    Retten kan selvflgelig nytes med f.eks ris eller pasta ved siden, men jeg fr i meg nok karbohydrater ellers og synes det er like godt uten :)



     

  • Publisert: 15.01.2018, 10:30
  • Kategori: Enkle og gode oppskrifter
  • 4 kommentarer
  • En god frokost som jeg ikke blir lei!

  • Publisert: 11.04.2017, 10:59
  • Kategori: Enkle og gode oppskrifter

  • Som jeg har nevnt tidligere p bloggen s er jeg ikke glad i mat eller matlaging. Jeg synes det er s kjedelig bruke tid og energi p handling, matlaging og spising, og jeg antar at jeg ikke er den eneste som fler det snn. Jeg kjenner at inspirasjonsbilder av mat som legges ut p instagram eller matblogger ofte demotiverer meg fremfor motivere meg. Det blir ofte s mye og avansert! Kan ikke mat bare vre enkelt, sunt og godt? M det vre s fancy, avansert og variert HELE tiden? Jeg tenker at jeg har lyst til dele litt oppskrifter med dere innimellom nr jeg kommer over ting som er godt og enkelt lage. Retter som selv en "mat-hater" som meg kan klare, og jeg tenker jeg starter allerede i dag i dette innlegget.





    Jeg har i alle r ftt hre at en god frokost er kjempe viktig for sette i gang kroppen og f en bra start p dagen. Mange sier at frokost er dagens viktigste mltid. Dessverre er jeg alt for drlig til spise frokost eller det spise generelt, men dette er noe jeg nsker blir bedre p. Jeg er flink til  skylde p IBS`en min, at det er lettere la vre spise nr jeg blir drlig av mat uansett, men saken er jo den at man blir helt tappet for overskudd hvis man ikke spiser. Og hvordan skal jeg ha et hp om bli bedre hvis jeg ikke tilfrer kroppen den energien den trenger? Det blir en evig ond sirkel fordi jeg ofte m velge mellom spise eller vre sosial. S langt har jeg valgt det sosial da det er det som gir meg mest glede, men jeg skjnner at hvis man nsker en endring m man p et eller annet tidspunkt gjre noe annerledes. Jeg har prvd fr, men det er p tide prve igjen. Og hvem vet, kanskje jeg denne gangen finner noe mat som fungerer for kroppen min?

    En av de tingene jeg synes er utrolig godt starte dagen med er havregrt. Dette er sunt, raskt lage og man kan variere den etter nske. De siste dagene har jeg hatt fokus p spise frokost uansett hva, og da er havregrt supert slenge sammen. Jeg har toppet grten med hakkede mandler, hasselntter, kanel og flytende honning, men her kan man fylle p med br, syltety eller hva man vil. Det er faktisk ganske godt! 





    Til en porsjon trenger du: 

    ♥ 1,5 dl Lettkokte havregryn.
    ♥ 1 ss Chiafr. (Kan slyfes)
    ♥ 3 dl Laktosefri lettmelk. (Eller annet melk)
    ♥ 0,5 dl vann. 
    ♥ Topping etter eget nske.





    Fremgangsmte: 

    ♥ Hell havregryn og chiafr i en liten kjele.
    ♥ Tilsett melk og vann.
    ♥ Kok opp grten mens du rrer, og la den putre til den er passe tykk. Dette tar ca 5 minutter. 
    ♥ Ha grten over p en tallerken og str p nsket topping.
    ♥ Nyt!






     

  • Publisert: 11.04.2017, 10:59
  • Kategori: Enkle og gode oppskrifter
  • 20 kommentarer