hits


Her en morgen vispet jeg opp noen lapper til frokost, til Mr. Jensen sin store glede. De falt virkelig i smak! De egner seg nok mer til søndagskosen enn til frokost, men det er jo lov å kose seg en gang i blant. For en sunnere variant kan man alltids bytte ut melet med noe grovere, og erstatte sukkeret med sukrin. Disse inneholder også bare ingredienser som, i hvert fall vi, alltid har i hus. Jeg vil tro de fleste som lager mat regelmessig har disse produktene stående. Kanskje du vil overraske de du bor sammen med til kvelds i dag? Eller bare kose deg litt ekstra selv? 

Til 2-3 personer trenger du:

♦  50 gram smør
 
♦ 2,5 dl melk. 

♦ 2 egg. 

♦3 dl hvetemel.

♦ 1/2 ts salt. 

♦ 2 ts bakepulver.

♦ 1 ss sukker.

♦ 1 ss vaniljesukker eller annen smakstilsetning. Fremgangsmåte: 

1. Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. Visp inn eggene. 

2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle og tilsett melkeblandingen. Rør godt.

3. Sett blandingen i kjøleskapet og la den svelle i 20-30 minutter. 

4. Stek lappene med litt smør i en stekepanne på medium varme. Jeg bruker ca 2 ss røre pr lappe, og man får plass til 3 lapper i pannen om gangen. 

5. Nyt med kesam og nøtter, litt deilig syltetøy eller kanskje litt brunost.
Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: Er det noe jeg ikke er glad i så er det å lage mat. Når jeg i tillegg er sliten føles det alltid som helt krise å skulle bruke energi på kjøkkenet! Det resulterer alt for ofte i at jeg dropper å spise. Ikke så lurt kanskje, så derfor er jeg hele tiden på jakt etter sunne og gode oppskrifter som kan fungere greit de dagene jeg er skikkelig i kjelleren. Her kommer et tips til dere som trenger noe rask og sunt en dag, men som ikke gidder å bruke mye tid på kjøkkenet.


En pose ferdig wok grønnsaker. Du finner det i frysedisken, og vi valgte en klassisk wok som innholdt 500 gram.

400 gram kjøtt. Man kan bruke svin, biff eller kylling. Vi brukte svin denne gangen.

En pose ferdig woksaus eller hjemmelaget smakstilsetning. Vi lagde en form for woksaus selv ved å blande litt østersaus, soyasaus, sweet chilli saus og pepper. Østersausen er ganske salt, så derfor brukte vi ikke ekstra salt.


Fremgangsmåte:

1. Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek det på sterk varme. Legg det til side når det er ferdig. 

2. Stek grønnsakene i litt olje på høy varme til de han den konsistensen du ønsker. 

3. Ha kjøttet tilbake i pannen sammen med grønnsakene, og tilsett woksausen.(Lager du woksaus selv er det lurt å gjøre den klar på forhånd)

4. Nyt! 

Retten kan selvfølgelig nytes med f.eks ris eller pasta ved siden, men jeg får i meg nok karbohydrater ellers og synes det er like godt uten :) 


Som jeg har nevnt tidligere på bloggen så er jeg ikke glad i mat eller matlaging. Jeg synes det er så kjedelig å bruke tid og energi på handling, matlaging og spising, og jeg antar at jeg ikke er den eneste som føler det sånn. Jeg kjenner at inspirasjonsbilder av mat som legges ut på instagram eller matblogger ofte demotiverer meg fremfor å motivere meg. Det blir ofte så mye og avansert! Kan ikke mat bare være enkelt, sunt og godt? Må det være så fancy, avansert og variert HELE tiden? Jeg tenker at jeg har lyst til å dele litt oppskrifter med dere innimellom når jeg kommer over ting som er godt og enkelt å lage. Retter som selv en "mat-hater" som meg kan klare, og jeg tenker jeg starter allerede i dag i dette innlegget.

Jeg har i alle år fått høre at en god frokost er kjempe viktig for å sette i gang kroppen og få en bra start på dagen. Mange sier at frokost er dagens viktigste måltid. Dessverre er jeg alt for dårlig til å spise frokost eller det å spise generelt, men dette er noe jeg ønsker å blir bedre på. Jeg er flink til å skylde på IBS`en min, at det er lettere å la være å spise når jeg blir dårlig av mat uansett, men saken er jo den at man blir helt tappet for overskudd hvis man ikke spiser. Og hvordan skal jeg ha et håp om å bli bedre hvis jeg ikke tilfører kroppen den energien den trenger? Det blir en evig ond sirkel fordi jeg ofte må velge mellom å spise eller å være sosial. Så langt har jeg valgt det sosial da det er det som gir meg mest glede, men jeg skjønner at hvis man ønsker en endring må man på et eller annet tidspunkt gjøre noe annerledes. Jeg har prøvd før, men det er på tide å prøve igjen. Og hvem vet, kanskje jeg denne gangen finner noe mat som fungerer for kroppen min?

En av de tingene jeg synes er utrolig godt å starte dagen med er havregrøt. Dette er sunt, raskt å lage og man kan variere den etter ønske. De siste dagene har jeg hatt fokus på å spise frokost uansett hva, og da er havregrøt supert å slenge sammen. Jeg har toppet grøten med hakkede mandler, hasselnøtter, kanel og flytende honning, men her kan man fylle på med bær, syltetøy eller hva man vil. Det er faktisk ganske godt! 

Til en porsjon trenger du: 

♥ 1,5 dl Lettkokte havregryn.
♥ 1 ss Chiafrø. (Kan sløyfes)
♥ 3 dl Laktosefri lettmelk. (Eller annet melk)
♥ 0,5 dl vann. 
♥ Topping etter eget ønske.

Fremgangsmåte: 

♥ Hell havregryn og chiafrø i en liten kjele.
♥ Tilsett melk og vann.
♥ Kok opp grøten mens du rører, og la den putre til den er passe tykk. Dette tar ca 5 minutter. 
♥ Ha grøten over på en tallerken og strø på ønsket topping.
♥ Nyt!


 Om megHeisann. Jeg heter Stine Tjernsli Jensen. Jeg er noens datter, søster, kone, nabo og venn. Her på bloggen skriver jeg hovedsakelig om min hverdag på godt og vondt - mine tanker og opplevelser i livet. Du må gjerne følge med meg videre i mitt perfekte uperfekte liv.

+ Følg bloggen
Kategorier


Arkiv


Siste innleggCopyright


Bloggdesign

    Design og koding av Silje Lien

    Nyeste innlegg av Silje Lien: