Som jeg har nevnt tidligere på bloggen så er jeg ikke glad i mat eller matlaging. Jeg synes det er så kjedelig å bruke tid og energi på handling, matlaging og spising, og jeg antar at jeg ikke er den eneste som føler det sånn. Jeg kjenner at inspirasjonsbilder av mat som legges ut på instagram eller matblogger ofte demotiverer meg fremfor å motivere meg. Det blir ofte så mye og avansert! Kan ikke mat bare være enkelt, sunt og godt? Må det være så fancy, avansert og variert HELE tiden? Jeg tenker at jeg har lyst til å dele litt oppskrifter med dere innimellom når jeg kommer over ting som er godt og enkelt å lage. Retter som selv en "mat-hater" som meg kan klare, og jeg tenker jeg starter allerede i dag i dette innlegget.





Jeg har i alle år fått høre at en god frokost er kjempe viktig for å sette i gang kroppen og få en bra start på dagen. Mange sier at frokost er dagens viktigste måltid. Dessverre er jeg alt for dårlig til å spise frokost eller det å spise generelt, men dette er noe jeg ønsker å blir bedre på. Jeg er flink til å skylde på IBS`en min, at det er lettere å la være å spise når jeg blir dårlig av mat uansett, men saken er jo den at man blir helt tappet for overskudd hvis man ikke spiser. Og hvordan skal jeg ha et håp om å bli bedre hvis jeg ikke tilfører kroppen den energien den trenger? Det blir en evig ond sirkel fordi jeg ofte må velge mellom å spise eller å være sosial. Så langt har jeg valgt det sosial da det er det som gir meg mest glede, men jeg skjønner at hvis man ønsker en endring må man på et eller annet tidspunkt gjøre noe annerledes. Jeg har prøvd før, men det er på tide å prøve igjen. Og hvem vet, kanskje jeg denne gangen finner noe mat som fungerer for kroppen min?

En av de tingene jeg synes er utrolig godt å starte dagen med er havregrøt. Dette er sunt, raskt å lage og man kan variere den etter ønske. De siste dagene har jeg hatt fokus på å spise frokost uansett hva, og da er havregrøt supert å slenge sammen. Jeg har toppet grøten med hakkede mandler, hasselnøtter, kanel og flytende honning, men her kan man fylle på med bær, syltetøy eller hva man vil. Det er faktisk ganske godt! 





Til en porsjon trenger du: 

♥ 1,5 dl Lettkokte havregryn.
♥ 1 ss Chiafrø. (Kan sløyfes)
♥ 3 dl Laktosefri lettmelk. (Eller annet melk)
♥ 0,5 dl vann. 
♥ Topping etter eget ønske.





Fremgangsmåte: 

♥ Hell havregryn og chiafrø i en liten kjele.
♥ Tilsett melk og vann.
♥ Kok opp grøten mens du rører, og la den putre til den er passe tykk. Dette tar ca 5 minutter. 
♥ Ha grøten over på en tallerken og strø på ønsket topping.
♥ Nyt!






 



Om meg



Heisann. Jeg heter Stine Tjernsli Jensen. Jeg er noens datter, søster, kone, nabo og venn. Her på bloggen skriver jeg hovedsakelig om min hverdag på godt og vondt - mine tanker og opplevelser i livet. Du må gjerne følge med meg videre i mitt perfekte uperfekte liv.

+ Følg bloggen


Reklame



Kategorier


Arkiv


Siste innlegg


Lenker


Copyright


Bloggdesign

hits