• Skrevet: 11.04.2017  //  Kl: 19:43  //  Kategori: Friluftsliv  //  Kommentarer: 12

I dag har vi vært ute å fisket langs Drammensfjorden så man skulle kanskje tro at det var årets første fisk overskriften refererer til, men den gang ei. Mr. Jensen har allerede dratt opp flere fisk fra fjorden i år, mens denne fruen prøvde fiskelykken for første gang i år i dag. Den lykken var det bare å se langt etter for på tross av at vi kunne se ørreten i vannet ville de ikke bite på uansett hva vi brukte av sluker. Utrolig irriterende! Ole fikk en liten ørret tidligere på turen, men det var også det. Nei, det overskriften refererer til var mitt fantastiske fall i stad som resulterte i årets førte bad. Dere skulle sett det! Vi hadde nettopp begynt å fiske og jeg trodde jeg hadde funnet grom-plassen. Jeg var til og med litt eplekjekk, og var sikker på at jeg skulle få den første fisken på turen! Jeg sto på en stein halvveis ute i vannet og kastet da det kom noen store bølger. Jeg så etter muligheter for å trekke meg tilbake siden jeg skjønte at steinen jeg sto på kom til å bli våt, men siden bølgene kom såpass fort ble jeg stående. Da de roet seg var jeg lettet over at jeg ikke var blitt skylt ut i vannet eller våt, men jeg jublet for tidlig fordi så fort jeg begynte å bevege meg mistet jeg feste under beina. Vannet hadde gjort steinen jeg sto på såpeglatt, og det var derfor ingen sted jeg kunne få nytt fotfeste så jeg sklei bare pent og pyntelig ut i fjorden, landet på rompa, og satt der med vann til over navlen. Takk skal du søren meg ha! Så da var det bare for meg å tusle tilbake til bilen, sette meg på et håndkle og reise hjem for å skifte før vi omtrent hadde begynt. Og gjett hva? Det var jo selvfølgelig mens jeg var borte at Mr. Jensen fikk dagens eneste fisk. Hvor RAN er ikke det? Den dusten! Hadde han ikke hatt bildebevis hadde jeg nektet å tro på han.


På tross av et ufrivillig bad og en svipptur hjem ble dagen utrolig fin. Det blir garantert ikke lenge til neste gang for å si det sånn! Jeg skal bare klekke ut en plan først slik at det blir jeg som fanger stor`ørreten og Mr. Jensen som får kjenne på fjorden. Mohahaha ;)

Til vi skrives igjen,
Stine ♥

  • Skrevet: 14.03.2017  //  Kl: 18:22  //  Kategori: Friluftsliv  //  Kommentarer: 4

Da jeg var yngre drømte jeg meg alltid bort til varmere strøk når jeg tenkte på ferie. Jeg har vært heldig å få oppleve mange reiser til utlandet og er evig takknemlig for det, men som voksen er turer og ferier i Norge blitt det jeg setter mest pris på. Kanskje fordi det føles minst stressende med tanke på sykdommen min? Vi har i alle fall bestilt årets sommerferie i Norge allerede, og det får meg til å tenke på fremtidige steder jeg har lyst til å besøke. En av stedene som dukker opp i tankene mine er tretopphyttene i Brumunddal. For flere år siden kom Mr. Jensen og jeg over disse hyttene på nett, og helt siden den gang har ønske om å reise dit vært stort. Tenk å kunne bo i tretoppene på en behagelig måte, men like vel så tett på naturen?! Det er som om noen har gått inn i tankene våre, hentet barndomsdrømmen om den perfekte trehytten, og satt den ut i livet. Det er så gøy!
  
I fjor ble vi enig om at dette stedet er noe vi bare må oppleve i løpet av livet, så planen er at vi skal feire vår 10 års bryllupsdag i tretoppene om vi ikke kommer oss dit før. Eller, det blir nok ikke akkurat på 10 års dagen siden den er på vinteren og vi helst vil besøke hyttene på sommeren, men vi kan jo late som. 10 år er jo tross alt 10 år selv om det feires 4-5 mnd inn i året eller hva? Vi er ihvertfall ikke så nøye på det og Mr. Jensen kan da alltids få en liten rosekvast på selve dagen vår også hvis det er det om å gjøre ;)

Dere kan ta en titt på disse fantastiske hyttene her

Foto: Tretopphytter.no

Har du et sted du drømmer om å besøke?

Til vi skrives igjen,
Stine ♥

  • Skrevet: 13.03.2017  //  Kl: 17:12  //  Kategori: Friluftsliv  //  Kommentarer: 6

Når man har hund er man nødt til å komme seg ut uavhengig av form, vær og vind. Det er på en måte positivt, men enkelte ganger kan det være ganske tungt også. Som kronisk syk gikk jeg noen ekstra runder med meg selv før vi skaffet oss hund, nettopp fordi det var viktig for meg at vår hund skulle få alt hun måtte trenge. Det skulle ikke gå utover henne at jeg er syk. Det har det heller aldri gjort og hun får så mange langturer som hun måtte orke i tillegg til lek, kos og mentaltrening, men noen ganger er det veldig deilig med roligere dager. Spesielt på dager som i dag hvor jeg er slått ut med feber og nesa er potte tett. Da er turer på steder som Batteriøya helt glimrende. Der er det som regel alltid folk, andre hunder og masse lukter for Hermine å utforske. Dessuten er det en nydelig plass som gjør det umulig og ikke smile uansett hvordan man føler seg. En bitteliten perle like ved Svelvik sentrum som det virkelig er verdt å besøke.
Tenk deg å sitte utpå her en varm sommerdag med noe kaldt drikke og bare nyte solstrålene, synet av båter på fjorden, og måkeskrik. Åh, som jeg gleder meg til sommeren! Har du noen flotte, små steder i nærheten der du bor?

Til vi skrives igjen,
Stine ♥

  • Skrevet: 24.02.2017  //  Kl: 11:04  //  Kategori: Friluftsliv  //  Kommentarer: 10

Solen skinner på himmelen og fuglene kvitrer utenfor vinduet. Hvis man ikke går utenfor døren så kan man nesten lure seg selv til å tro at det er vår. Og det er jo nesten det, men bare nesten. Jeg tar med selv i å lengte etter sommeren. Mest av alt etter å komme meg ut i skogen, stenge verden ute og bare være i ett med naturen. Leve enkelt og primitivt sammen med Mr. Jensen og hunden vår. Sanke ved, fiske, lage mat på bål, nakenbade i et kaldt skogstjern og bare nyte øyeblikkene. Være der, hundre prosent tilstede. Det finnes ingen ting som kan måle seg med det. Ikke noe annet sted i verden hvor jeg finner den samme roen. Det er så enkelt, men like vel helt magisk!
Har du prøvd det?


   


Jeg håper sommeren blir fin. At vi får masse oppholdsvær og et år med flest gode dager. At vi får tid til å nyte naturen masse, selv om jeg tror dette året kan bli ganske hektisk. Det er mye som skal skje, valg som skal tas og ting som kommer til å oppta tiden vår. Men det er positive ting, og jeg tror at hvis alt går etter planen så blir dette det beste året på lenge. Nå går jo sjelden ting helt etter planen, men man kan jo alltids håpe ikke sant?! Ting har jo en tendens til å ordne seg på en eller annen måte uansett, og jeg er så klar for det som måtte komme!
I mellom tiden kan jeg fortsette å sitte her å lengte litt etter sommeren ♥

Til vi skives igjen, 
Stine ♥


  • Skrevet: 13.02.2017  //  Kl: 20:06  //  Kategori: Friluftsliv  //  Kommentarer: 8God mandag og tjo-hei hvor fort dagen har gått!
 
I går fikk vi besøk av en firbeint søtnos som skal holde oss med selskap denne uken. Eierne hans overnattet hos oss i natt før de reiste videre på ferie i morges, og det betydde at vi fikk litt kvalitetstid med dem i går. Vi koste oss med taco, film og spill. Har dere forresten spilt spillet Politisk Ukorrekt? For noen kort. Alt jeg klarte å tenke var at de som lagde det spillet må ha hatt det utrolig artig underveis. Jeg tror det er det ultimate spillet å spille etter et par flasker vin! ;)
Da jeg våknet i morges til strålende sol var det bare å få sendt besøket på dør slik at jeg kunne ta med meg hundene å stikke til skogs. For et fantastisk vintervær! Det er få ting som kan toppe kombinasjonen av snø, sol, og en lang tur i vakkert landskap tror jeg. I alle fall for meg. Det ble to og en halv time ute i skogen, og vi storkoste oss alle tre!

Nå skal jeg finne frem strikketøyet å prøve å finne ut av en feil jeg gjorde i går kveld. Det er straffen for å strikke på noe jeg aldri har strikket før samtidig som jeg så på film. Det skal ikke gjenta seg! Håper dere har hatt en like fin start på uken som meg ♥

 

  • Skrevet: 31.01.2017  //  Kl: 09:26  //  Kategori: Friluftsliv  //  Kommentarer: 4

Tenk at det allerede er siste dagen av januar! Det er sprøtt å tenke på at vi går inn i den siste vintermåneden i morgen uten at vi har hatt ordentlig med snø enda. I alle fall ikke i Svelvik her jeg bor. Tror dere at det kommet? Jeg kjenner at jeg gjerne skulle få tatt en skitur før våren setter inn, men at jeg gleder meg veldig til varmere dager. Jeg trives definitivt best ute i naturen, det er noe med det primitive og enkle som tiltrekker meg, og jeg kan neste ikke vente til vi får tatt årets første telttur eller snørt på oss skoene å besteget en fjelltopp. I mellomtiden kan jeg sitte her å drømme meg tilbake til 2016 hvor vi avsluttet sommeren med å bestige Gaustatoppen i mot alle odds. Det var en liten drøm som gikk i oppfyllelse for min del! Har du noen vakre steder i Norge du kan anbefale å besøke? Legg gjerne igjen tips :)
 Om megHeisann. Jeg heter Stine Tjernsli Jensen. Jeg er noens datter, søster, kone, nabo og venn. Her på bloggen skriver jeg hovedsakelig om min hverdag på godt og vondt - mine tanker og opplevelser i livet. Du må gjerne følge med meg videre i mitt perfekte uperfekte liv.

+ Følg bloggen


ReklameKategorier


Arkiv


Siste innlegg


Lenker


Copyright


Bloggdesign

hits