hits
  • Skrevet: 14.03.2018  //  Kl: 11:02  //  Kategori: Interiør  //  Kommentarer: 1Når man pusser opp et helt hus vil det alltid være noe valg man er mer fornøyd med enn andre. Jeg husker vi gikk mange runder frem og tilbake på hva vi skulle velge og hvordan vi skulle gå frem. Nettet flommer over av tips og råd, så man kan fort bli forvirret. Vi er fornøyd med det meste vi har gjort, og derfor tenkte jeg å dele med dere noen av de tingene vi er aller mest fornøyd med fra denne prosessen. Hvem vet, kanskje du kan få bruk for våre erfaringer en gang i fremtiden? 

1. Varmekabler på badet. 
Tidligere har vi ikke hatt varmekabler på badet, og det er virkelig et nytt kapittel nå som vi har fått det! Før var flisene iskalde, mens nå er det alltid deilig varmt på baderomsgulvet. Dessuten fordamper vannsøl fort, og man kan tørke sko og klær der inne på en to tre. Hvis det er mulig i boligen din ville jeg uten tvil valgt å ha varmekabler i yttergang også. Tenk å slippe våte gulv i hele høst- og vintersesongen?! Varmekabler er virkelig undervurdert, og noe jeg har bestemt meg for at jeg aldri skal ta for gitt eller slutte å sette pris på! 

2. Høye kjøkkenskap.
Nå har jeg ikke vist dere kjøkkenet vårt enda, men vi har valgt skap som går helt opp til taket. Det er fantastisk! Før hadde vi et mellomrom fra toppen av skapene og opp til taket, og der setter man jo gjerne ting man ikke bruker så ofte, noe som gir et ganske rotete inntrykk. Dessuten blir det utrolig fett og møkkete oppå kjøkkenskap, det tror jeg alle som har hatt samme løsning kan skrive under på. Det er jo så ekkelt! Helt siden vi flyttet inn i huset her har jeg hatt lyst til å endre på dette, og nå er det endelig en realitet.


3. Sprosser på vinduene. 
Vi har valgt vinduer med avtagbare sprosser, og det gjør noe med hele romfølelsen. Selv uten gardiner blir vinduene lune og koselige. Jeg er veldig glad for at vi valgte sprosser. Husk at om du skal ha dette så velge de avtagbare. Da blir det enkelt å vaske vinduene senere! 

4. Downlights. 
Mr. Jensen har alltid ønsket seg downlights i hele huset, noe jeg var skeptisk til. Jeg var redd for at det ville gi et kaldt og upersonlig lys. Han klarte til slutt å overtale meg og det er jeg veldig glad for nå i ettertid. Vi brukte litt tid på å velge hvilke downlights vi ønsket, og jeg ble veldig fornøyd. Lyset er ikke kaldt i det hele tatt! Dessuten er det kjempe deilig å kunne dimme lyset i alle rom, å slippe å velge ut masse forskjellige lamper.


5. Lyse møbler. 
Vi har alltid vært glad i mørkt tre, men i en liten bolig stjeler det både romfølelse og lys. Vi har hatt mørke møbler i alle år, men nå valgte vi å bytte ut alle sammen med lyse. Det har virkelig endret hele inntrykket når man kommer inn her, og jeg er så fornøyd med det valget! Det eneste som er i mørkt tre nå er benkeplaten på kjøkkenet, men det synes jeg fungerer veldig bra opp i mot de lyse kjøkkenskapene. Det å velge noe som bryter litt kan ofte være veldig fint.

6. En rød trå
Vi har valgt å ha flere røde tråder gjennom hele huset for å skape en helhet. Et eksempel er detaljer i krom. Et annet er at alle stikkontakter og dimmere er like. Et tredje, at fargevalgene på vegger og interiør går igjen. Jeg har sørget for å bruke samme serie med knotter og håndtak på alt av skuffer og skap, inkludert kjøkkenskapene. Alle rommene har like tak, lister, hjørneklosser og downlights. Vi har brukt et gulv gjennomgående i alle rom, med unntak av badet. Generelt er hvert eneste valg vi har tatt blitt satt opp i mot helheten, og hver eneste lille ting er nøye planlagt. Nettopp det, elsker jeg!

7. Ikke stress eller juks. 
En av de største feilene jeg personlig synes at folk gjør er å innstille seg på at oppussingen skal bli fort ferdig, allerede før de har begynt. Selv om vi pusset opp hele huset på rundt 6 måneder så stresset vi ikke med utførelsen. Målet var at huset skulle bli så bra som vi ønsket, og at om noe ikke ble det så skulle ikke det være på grunn av at vi hadde rushet. Vi snakket faktisk om oppussingen i flere år i forkant, og brukte tid på å velge hva vi ville ha. Var vi ikke enige, diskuterte vi fortløpende til vi ble det. For meg ligger kjærligheten i detaljene, og jeg trenger å vite at ting er gjort så nøye som mulig. Nå er jeg en liten perfeksjonist da, men jeg kan ikke fatte hvorfor folk gidder å bruke penger på å pusse opp hvis de skal slurve med utførelsen?!


8. Bruk fagfolk med god erfaring. 
Enkelte ting i boligen skal man bruke fagfolk til. Dette gjelder blant annet våtrom, det elektriske anlegget og arbeid med bæringer. Jeg tror fint at enkelte privatpersoner kan pusse opp et bad like bra som fagfolk kan, bare de setter seg godt nok inn i det, men det er utrolig kjedelig å ta den sjansen hvis man ikke føler seg helt trygg. Velg fagfolk med gode referanser, og gjerne fra kjente bedrifter. Det er utrolig kjedelig å gå på en smell, bare fordi man prøvde å spare inn noen kroner. Det koster ja, men det er verdt det! 


  • Skrevet: 19.02.2018  //  Kl: 19:55  //  Kategori: Interiør  //  Kommentarer: 9


Gjesterommet vårt tror jeg er det rommet jeg liker aller best etter oppussingen. Jeg får en så god følelse når jeg er der inne! Det er vanskelig å fange den følelsen i bilder, så det må kanskje oppleves for at man skal forstå hva jeg mener? Men uansett så er dette det rommet som inneholder mest løse gjenstander, og det er så mange ting her inne som betyr ekstremt mye for meg. Her finner du alt i fra bøkene jeg elsker, til mitt favoritt tur utstyr. Her er det hundeutstyr, kokebøker og kort helt tilbake til min egen barndåp. Så mange minner, og så mye sjel! Det gjenstår fortsatt litt små ting her inne også, sånn som bilder og gardinoppheng, men det er ting vi overhode ikke stresser med. Det får komme når det kommer :)♦ Billy bokhyller fra ikea  //  ♦ "Home" oppbevaringsbokser fra Europris. Skittentøyskurver fra Bohus.♦ Eneryda knotter fra Ikea. ♦ Morfar og meg.

♦ Potterhead alert ;)♦ Paper clips og puch pins fra Nille  //  ♦ Barnebøker; både arv, mine gamle og noen nye.


På gjesterommet finnes det selvfølgelig også en gjesteseng. Vi har valgt en enkel daybed som kan trekkes ut til dobbelt seng. Den er veldig sjekk fordi den har to store skuffer under til oppbevaring, og de rommer mye. Faktisk så får vi våre første overnattingsgjester etter oppussingen, senere denne uken. Jeg får håpe gjestene liker rommet like godt som det vi gjør! 

Hva synes dere? 


Til vi skrives igjen, 
Stine ♥


Lyst til å følge meg videre? 
På facebook: Trykk her. 
På instagram: Trykk her. 
Snapchat: mrsjens1

  • Skrevet: 30.01.2018  //  Kl: 16:30  //  Kategori: Interiør  //  Kommentarer: 5Endelig er alle lister i huset oppe, og jeg kan vise dere stuen vår etter oppussingen. Det gjenstår fortsatt å sette et personlig preg på stua i form av bilder, pynt og puter, men det kommer etter hvert. Når man har satt opp nye vegger har man lite lyst til lage det første spikermerke i dem, for å si det sånn ;) Vi er blitt veldig fornøyd med resultatet av dette rommet, og vi føler at vi har fått mye bedre utnyttelse av plassen. Rom-følelsen er en helt annen, på tross av at boligen vår er liten! Dere kan jo se selv.


Før / Underveis: 
Etter: 


♦ Sofa fra Bohus  //  ♦ Bord fra Jysk  //  ♦ Pledd, Te-lysestaker og kurv fra Nille.♦ Liatorp skjenk, kjøpt brukt  //  ♦ Samsung 65 " tv  //  ♦ Jamo høytalere  ♦ Veggfarge: Byge fra Jotun.♦ Liatorp vitrineskap fra Ikea  //  Adax panelovner fra Maxbo  //  ♦ Laminatgulv: Berry Alloc  //  ♦ Veggfarge: Ascott fra Jotun.♦  Knotter: Eneryda fra Ikea.


♦ Stjerner fra Skeidar.


Jeg skal ikke gå i detaljer på alt vi har gjort, men kort fortalt har vi lektet ut, byttet isolasjon, etter-isolert, lagt nye fuktsperrer, og byttet vinduer. Vi har flyttet en bæring, byttet alle lettvegger og dører. Vi har fått lagt inn nytt elektrisk anlegg gjennomgående i hele huset og selvfølgelig gjort alt overflate arbeide som dere ser ut i fra bildene. Altså tapetsert, malt, lagt nytt tak, gulv og lister. Egentlig byttet det meste. Det er skikkelig rart å se tilbake på bildene av denne prosessen fordi vi har faktisk klart å bo oppi alt sammen mens vi har holdt på. Det kan jeg nesten ikke fatte og begripe!


Hva synes dere om resultatet? 


Hvis du lurer på hvordan badet vårt har blitt, finner du det innlegget ved å trykke her. 
Følg meg gjerne på instagram og snapchat ved å legge til mrsjens1

 

  • Skrevet: 24.01.2018  //  Kl: 10:30  //  Kategori: Interiør  //  Kommentarer: 14Det er flere som har lurt på hvordan det er blitt hos oss etter oppussingen, og endelig kan jeg starte med å vise dere litt!  Det er fortsatt noe som gjenstår her, og det er ganske kaos flere steder i huset, så derfor starter jeg med å vise dere badet. Det er en skam å si det, men vi har faktisk ingen før-bilder fra dette rommet. Vi lovet oss selv at vi skulle ta masse bilder både før og underveis i oppussingen, men akkurat badet ble nok glemt litt før vi begynte. Jeg har prøvd å finne et bilde i arkivet fra badet i løpet av de årene vi har bodd her, men merkelig nok tar man sjeldent bilder på do, så dessverre har jeg ingen å vise. Men resultatet av dette rommet skal dere uansett få!♦ Servantskap, dorullholder, dorullpigg og pedalbøtte fra Comfort Lørenskog Kristiansen & Støkket  //  ♦ Boks til vaskepulver fra Kremmerhuset.♦ Speilskap fra Comfort Lørenskog Kristiansen & Støkket // ♦ Oppbevaringsbokser fra Nille. ♦ Blandebatteri og duftlys fra Comfort Lørenskog Kristiansen & Støkket // ♦ Såpedispenser og Q-tips beholder fra Ikea.


♦ Dusjvegger og dusjbatteri fra Comfort Lørenskog Kristiansen & Støkket.


 Oppbevaringshylle til dusjvegg fra Comfort Lørenskog Kristiansen & Støkket. // Hårprodukter fra Blivakker.♦ Selvklebende knagger og håndkler fra Ikea.


Badet er det rommet som har kostet oss desidert mest, på alle plan. Økonomisk sett fordi vi satt bort jobben til et kjent firma for å sørge for at alt ble utført forskriftsmessig etter kravene for våtrom. Planleggingsmessig fordi vi brukte lang tid på å bestemme oss for rom løsningen, fliser og interiør. Og beskymringsmessig fordi vi begge er kontroll-friker og perfeksjonister, og derfor synes det har vært ekstremt krevende å overlate kontrollen til andre. For ikke å snakke om stressfaktoren det er å leve uten bad og toalett i flere måneder,  mens håndverkere flyr ut og inn. Nå er vi heldigvis endelig i mål, og jeg kan ikke si annet enn at vi er fornøyd med resultatet. Hva syns dere? Jeg gleder meg til å vise fram resten av huset! 


Til vi skrives igjen, 
Stine ♥

  • Skrevet: 04.04.2017  //  Kl: 11:00  //  Kategori: Interiør  //  Kommentarer: 7

På 70-tallet (?) var det veldig populært å bruke fliser og tapet med masse mønster i hus. Man brukte det på kjøkken, bad, vegger og gulv. Kanskje spesielt på badet, gjerne sammen med porselen i grønn eller rosa farge. Jeg kjenner at jeg blir svett bare av å skrive om hvordan det så ut. Jeg husker nemlig at det fortsatt var en del eldre hjem med disse flisene, tapetene og porselenet da vi så på hus for drøye 11 år siden. Det sier litt om hvor lang tid det tok å bli kvitt denne stilen etter at det var populært og trendy! Nå tenker du kanskje at bildene øverst i innlegget er hentet fra denne epoken, og jeg skulle ønske de var det, men dette er faktisk bilder fra nåtiden. Mønsterfliser er nemlig virkelig i vinden igjen og jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte. Lærer vi mennesker aldri?

Jeg kan ikke skjønne at folk finner dette fint eller behagelig å ha rundt seg. Jeg blir seriøst svimmel bare av å se det på bilder! Det gjør det også vanskeligere for meg som leter etter inspirasjon til mitt eget hus fordi det florerer av disse mønsterflisene når jeg søker rundt på nettet. Se på de bildene under her. Får du ikke bare lyst til å lukke øynene å løpe ut av rommet? 

Shit pomfritt! Jeg hadde i alle fall gått i bakken med sånt gulv under meg! 
Jeg tenker med skrekk og gru på de neste 30 årene hvor vi skal jobbe for å bli kvitt disse flisene igjen. Å male mønstrete tapet er jo en ting, det er verken dyrt, tidekrevende eller vanskelig, men å flislegge et bad på nytt krever en smule mer. Nå skal det sies at det finnes mer smakfulle varianter av disse mønsterflisene også, fliser uten skrikende farger, men jeg kan ikke skjønne annet enn at man går fort lei. En ting er ihvertfall sikkert: Vi vet hva vi IKKE skal ha! ;)


Alle bildene i innlegget er fra Pinterest.


Til vi skrives igjen,
Stine ♥

  • Skrevet: 30.03.2017  //  Kl: 11:00  //  Kategori: Interiør  //  Kommentarer: 14

For en verden av interiør og stiler det finnes der ute! Hjernen min jobber på høygir om dagen for å prøve å finne ut hvilken stil jeg er ute etter her hjemme og hva jeg liker, men jeg klarer ikke å bestemme meg for de tingene som virkelig må klaffe på første forsøk. Altså de tingene som det er vanskelig å endre på senere, for eksempel flisene til badet. Det er så sykt mye å velge mellom at jeg blir helt overveldet! Mr. Jensen er som menn flest og kunne vel nesten ikke brydd seg mindre om sånne ting, så det å få en helhet i huset blir nok i stor grad min jobb. Han har meninger, for all del, men det interiørblikket og evnen til å se for seg helheten tror jeg veldig mange menn mangler rett og slett. Heldigvis har jeg bevist for han mange ganger tidligere at jeg har en evne til å gjøre valg som er til det bedre, så forhåpentligvis får jeg siste ordet i avgjørelser hvis vi skulle være uenig om noe underveis. Jeg kjenner at jeg gleder meg til at alt blir ferdig, men at jeg gruer meg til selve prosessen. Det er vel derfor vi ikke har begynt allerede! Oppussing betyr KAOS og med helseutfordringene vi har så blir vi nødt til å bruke lang tid på huset. Planen er å pusse opp alt, rund baut, men jeg tror vi starter med badet siden dette er det desidert dyreste og mest utfordrende rommet. Det er dessuten det eneste rommet som jeg tror vi begge gruer oss til å ta så det er like greit å få det overstått! 
Tenk hvis vi bare kunne tatt en lang ferie også komme hjem til ferdig oppusset bad? Æsj, kontrollfriken i meg hadde ikke klart å nyte det uansett - Jeg er jo helt håpløs sånn! ;)

Hvilken nettside er din favoritt når det kommer til interiør?

Til vi skrives igjen,
Stine ♥

Bildene er hentet fra Pinterest.Om megHeisann. Jeg heter Stine Tjernsli Jensen. Jeg er noens datter, søster, kone, nabo og venn. Her på bloggen skriver jeg hovedsakelig om min hverdag på godt og vondt - mine tanker og opplevelser i livet. Du må gjerne følge med meg videre i mitt perfekte uperfekte liv.

+ Følg bloggen
Kategorier


Arkiv


Siste innleggCopyright


Bloggdesign

    Design og koding av Silje Lien

    Nyeste innlegg av Silje Lien: