hits

DIY - Mentaltrening.

 • Publisert: 08.05.2017, 15:33
 • Kategori: Hermine

 • De som kjenner meg vet at jeg er lidenskapelig opptatt av dyr generelt, og hunden vår spesielt. Jeg er opptatt av at Hermine skal få det beste hundelivet som mulig og for at hun skal kunne få det må hun få lov til å utfolde seg både fysisk og psykisk. Jeg er derfor ikke bare fokusert på å gi henne de turene, hvile og det sosiale som hun trenger, men også mentaltrening. Jeg tror at en hund som får lov til å jobbe på en positiv forsterket måte er en lykkeligere hund, og jeg ser effekten det har hatt på vårt samhold, Hermines selvtillit og hennes personlighet. Når jeg snakker om mentaltrening for hund tenker jeg på all trening som utfordrer hunden mentalt. Det er mye å velge mellom, blant annet lydighet, agility (hinderløype for hund) og blodspor (følge spor), men vi jobber mest med triks, søk (finne godbiter ute i naturen ect) og ulike aktiviseringsleker der hunden må tenke for å få belønningen. I dag tenkte jeg å vise dere hvordan dere enkelt og nesten helt gratis, kan lage en aktiviseringsleke av ting de fleste mest sannsynlig har liggende i hjemme. Nederst i innlegget vil det også ligge en video av Hermine som jobber med å løse oppgaven, og på min instagram HER kan dere se en video av Hermine da jeg introduserte henne for denne leken for første gang. I den videoen ber hun meg helt tydelig om hjelp fordi hun var litt usikker på dette nye tullet jeg hadde funnet på. Det er ikke ofte hun prater til meg på den måten, så det var gøy å få fange det på film! :)

  Du trenger: 

  ♦ 4-5 tomme doruller/tørkeruller.

  ♦ Teip.

  ♦ Hyssing.
   
  ♦ Saks.


  Fremgangsmåte: 

  Brett den ene enden på dorullen og teip den godt. Bruk saksen til å stikke hull gjennom dorullen på motsatt ende, slik at man kan tre hyssingen gjennom. Se bilder nedenfor. Dorullene skal henge i hyssingen med den tette siden ned. Heng dorullene på midten av hyssingen, klipp av ønsket lengde hyssing, og fest hyssingen mellom to steder. Jeg har brukt to bordbein denne gangen. Ha godbiter opp i dorullene, og la hunden jobbe for å få de ut. 

  Tips - For økt vanskelighetsgrad kan man:
  1. Tette igjen deler av toppen så det blir mindre hull for godbitene å komme ut av.
  2. Bruke en blandig av doruller og tørkeruller på hyssingen.
  3. Knyte knuter i mellom hver rull slik at de blir hengende med god avstand seg i mellom og dermed må jobbes med en og en.

   


  Følg meg gjerne på instagram HER eller på snapschat der brukernavnet mitt er mrsjensen. 


  Til vi skrives igjen,
  Stine ♥

 • Publisert: 08.05.2017, 15:33
 • Kategori: Hermine
 • 10 kommentarer
 • Ut på tur - Our spot.

 • Publisert: 07.05.2017, 10:36
 • Kategori: Ut på tur

 • Både Mr. Jensen og jeg er vanemennesker. Vi liker struktur og rutiner. Hvorfor rote når man kan ha det ryddig? Hvis vi finner noe som fungerer godt, hvorfor endre det? Hvis vi liker et sted, hvorfor reise et annet sted? Det høres kanskje kjedelig ut, men når man lever med en kronisk diagnose er rutiner alfa omega. Det betyr ikke at vi ikke utfordrer oss selv, for det gjør vi, men vi faller som regel alltid tilbake til det gode gamle fordi det er det som fungerer optimalt. Det er der vi trives best! Et sånt sted, en sånn plass som gir den følelsen, er nettopp dette stedet på bildene som vi besøkte forrige uke. Jeg velger å ikke skrive hva stedet heter, selv om jeg vet at flere som leser bloggen kjenner det igjen. Egoisten i meg vil nemlig ha det for seg selv. Dette er vår plass. 


        

  Gåtur, fiske, pannekaker, et stille vann, skog, frisk luft, hengekøye, en god bok, kjærlighet og ro - Det blir ikke mer perfekt! Jeg gleder meg allerede til neste gang, og jeg vet at vi kommer til å få mange fantastiske naturopplevelser i mellom all oppussingen i sommer. Dette var heldigvis bare begynnelsen :-)

  Har du en spesiell plass som du ELSKER?

  Til vi skrive igjen,
  Stine ♥
   

 • Publisert: 07.05.2017, 10:36
 • Kategori: Ut på tur
 • 21 kommentarer
 • Ubeleilig veterinærbesøk.

 • Publisert: 06.05.2017, 23:03
 • Kategori: Hermine

 • Noen ganger går ikke ting etter planen og selvfølgelig dukker alltid ting opp når det er mest ubeleilig. I går kveld lå Hermine å tygget på en grisehale da jeg plutselig merket at hun tygde litt rart. Hun prøvde å grave seg i munnen og det var tydelig noe som plaget henne. Jeg tenkte automatisk at noe hadde satt seg fast mellom tennene. De av dere med hund kjenner nok igjen den problematikken. Jeg prøvde å finne synderen i munnen, men i stedet for noe som hadde satt seg fast fant jeg ut at den ene jekselen hennes var skikkelig løs. Hvordan skjedde det? Jeg har alltid vært flink til å pusse tennene hennes, samt følge henne opp hos veterinær, og hun har i en alder av 3 år og 8 mnd aldri hatt tannstein. Jeg begynte derfor å lure på om tannen var knekt og kontaktet umiddelbart veterinær. Uansett hva dette var så skal det jo ikke være sånn på en voksen hund. Min største frykt var at hun hadde skikkelig vondt uten at jeg skjønte det!

  Kvinnen på veterinærkontoret var veldig okei, og vi ble enig om å vente til morgenen i dag siden hun ikke viste tegn til smerter. Det gjorde selvfølgelig så det ikke ble så mye søvn på meg i natt, men Hermine virket uberørt. Vi troppet opp til avtalt time kl 10 i morges, og Hermine ble lagt i narkose. Jekselen det var snakk om er den innerste, mest kronglete jekselen å komme til. Da veterinæren fikk tatt en ordentlig titt viste det seg at det ikke bare var en jeksel som var berørt, men tre! Jenta vår måtte derfor trekke to jeksler på den ene siden og en på den andre. Vi vet fortsatt ikke hva dette kom av, for veterinæren sa hun sjeldent hadde sett så fine tenner på en liten hund, men at dette er sånt som skjer noen ganger. Det kunne virke som den bakerste jekselen hadde vært skadet en stund og dermed påvirket røttene til jekselen foran, men det forklarer ikke hvorfor den bakerste jekselen på motsatt side også var løs, så jeg vet ikke. Jeg kunne ihvertfall ikke gjort noe annerledes for å forebygge dette, og det er godt å vite! 

  Etter veterinærbesøke var Hermine skikkelig pjusk. Hun kastet opp mange ganger, pep etter meg så fort jeg var ute av synet, og klarte ikke å falle til ro andre steder enn på fanget mitt. Jeg skulle egentlig i babyshower i dag, og Mr. Jensen sa jeg bare måtte dra for han ville passe godt på henne, men da jeg sto klar til avreise og hun pep etter meg klarte jeg bare ikke å reise. Hermine er aldri sånn som det der! Så jeg dro på meg joggebuksen igjen, krabbet opp i sofaen og gjorde det eneste jeg følte jeg kunne; jeg våket over jenta mi. Sakte, men sikkert er hun blitt litt bedre utover kvelden og i skrivende stund sover hun ved siden av meg. Forhåpentligvis er hun seg selv igjen i løpet av et par dager. Når min hund ikke engang vil ha leverpostei, ja da er hun ikke i form! Jeg er utrolig lei meg for at jeg gikk glipp av en stor begivenhet i livet til noen jeg er veldig glad i, men jeg føler ikke at jeg kunne valgt annerledes. Hun er tross alt mitt lille pelsbarn ♥
   

 • Publisert: 06.05.2017, 23:03
 • Kategori: Hermine
 • 4 kommentarer
 • DETTE stedet!

 • Publisert: 06.05.2017, 10:06
 • Kategori: Hverdag

 • God lørdag, og et ekstra stort hei til dere som trofast tar turen innom bloggen selv på de dagene jeg ikke er aktiv. Dere skal vite at jeg setter veldig stor pris på dere! ♥ Jeg lovet at jeg skulle oppdatere dere etter turen til Geilo sist helg, men jeg har rett og slett ikke hatt tid eller energi til å samle tankene før nå. En sånn weekend tar på, selv om den var helt fantastisk! 


        


  Vi Tjernsli-jentene reiste oppover sist fredag og tilbrakte 3 netter og 4 dager på Vestlia Resort i regi av Jomfrureiser. Jeg kan anbefale dem på det sterkeste. De arrangerer jenteturer verden over med opplevelser, trening og kos i fokus. Det samme var tema denne helgen, og selv om vi tre som delte suite ikke var helt i slag, fikk vi likevel en veldig fin helg med nye minner. Det skal kanskje litt til at det ikke blir bra når man samler 170 positive damer på ett og samme sted? Det ble ihvertfall et høyt lydnivå under fellesmåltidene, det kan jeg love dere! ;)


        

  I løpet av helgen koste vi oss i spa avdelingen, deltok på yoga, bootcamp, korøvelse og ulike foredrag. Vi spiste god mat, tok noen drinker og danset masse. Vi rakk litt shopping, masse skravling, og en del avslapping. Vi fikk også et hysterisk morsomt stand-up show av Trine Lise Slettås Olsen hvor vi lo så vi grein! Men min absolutte favorittopplevelse i løpet av hele helgen var da vi Tjernsli-jentene gikk oss en lang tur rundt Ustedalsfjorden i strålende solskinn på søndagen. Det var virkelig helt magisk! Jeg tror ikke at jeg kan rettferdiggjøre den turen med ord, så jeg lar bildene under her tale for seg.  Siden lillesøss er gravid ble dette trolig den siste jenteturen på en stund, ihvertfall uten barn. Det er jo på en måte litt trist å tenke på, men samtidig en del av livet. En ny epoke starter når den lille mageboeren kommer i oktober, og vi fikk nylig vite at det er en liten jente som skjuler seg der inne, så det betyr at vi etterhvert får ei ny Tjernsli-jente som vi kan lure med oss på tur. Det blir jo fantastisk fint! Hvis hun vil henge med mormor, tante-rar, og moren sin da. Det gjenstår jo å se! ;) Alt i alt så var forrige helg helt perfekt, og jeg kunne ikke bedt om så mye mer. En fin avslutning før et nytt kapittel begynner i livet til flere av oss. 

  Til vi skrives igjen, 
  Stine ♥

 • Publisert: 06.05.2017, 10:06
 • Kategori: Hverdag
 • 0 kommentarer