Perfekt mandagsmiddag!

Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: Er det noe jeg ikke er glad i så er det å lage mat. Når jeg i tillegg er sliten føles det alltid som helt krise å skulle bruke energi på kjøkkenet! Det resulterer alt for ofte i at jeg dropper å spise. Ikke så lurt kanskje, så derfor er jeg hele tiden på jakt etter sunne og gode oppskrifter som kan fungere greit de dagene jeg er skikkelig i kjelleren. Her kommer et tips til dere som trenger noe rask og sunt en dag, men som ikke gidder å bruke mye tid på kjøkkenet.

En pose ferdig wok grønnsaker. Du finner det i frysedisken, og vi valgte en klassisk wok som innholdt 500 gram.

400 gram kjøtt. Man kan bruke svin, biff eller kylling. Vi brukte svin denne gangen.

En pose ferdig woksaus eller hjemmelaget smakstilsetning. Vi lagde en form for woksaus selv ved å blande litt østersaus, soyasaus, sweet chilli saus og pepper. Østersausen er ganske salt, så derfor brukte vi ikke ekstra salt.

Fremgangsmåte:

1. Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek det på sterk varme. Legg det til side når det er ferdig. 

2. Stek grønnsakene i litt olje på høy varme til de han den konsistensen du ønsker. 

3. Ha kjøttet tilbake i pannen sammen med grønnsakene, og tilsett woksausen.(Lager du woksaus selv er det lurt å gjøre den klar på forhånd)

4. Nyt! 

Retten kan selvfølgelig nytes med f.eks ris eller pasta ved siden, men jeg får i meg nok karbohydrater ellers og synes det er like godt uten 🙂


 

Siste innlegg